Tek.no

Nyhet

Microsoft med TV-tjeneste?

2 Des 2010 18:00

Microsoft er etter sigende i samtaler med flere fjernsynsnettverk i et ledd for å få til en type abonnementsbasert TV-tjeneste over Internett via sin multimediemaskin Xbox 360. Ved å tre inn i denne sfæren vil Microsoft eventuelt konkurrere med VUDU, Netflix, Playstation Network og diverse andre nettbaserte streamingtjenester.

Planen er å starte en tjeneste som har et nytt eller annerledes tilbud i forhold til det som allerede eksisterer. Detaljene er ennå ikke helt klare, men det eksisterer flere teorier:

Den ene er at Xbox-en kan erstatte din nåværende kabel- eller satellittboks, mens en annen teori kan være at det blir tilføyd interaktive tjenester i tillegg til vanlig TV-titting. En tredje mulighet er en form for smørbrødmeny hvor man selv kan velge mellom innhold fra ulike betaltjenester à la HBO og Showtime, uten å måtte knytte abonnement med dem.

Dette er uansett spekulasjoner per dags dato, men er fremdeles en spennende nyhet med tanke på utviklingen av streamingtjenester for TV. Både Hulu og Netflix har nylig lansert liknende tjenester i USA med et begrenset utvalg av filmer og TV-serier for 49 kroner i måneden.

Vi gleder oss til å se liknende tilbud i Norge, og med en eventuell tilføying av Microsoft på markedet vil konkurransen øke og tilbudene antakelig bli bedre for mottakerne.

(Kilder: Electronic House)

Les også
– Xbox 360 blir din nye TV-boks
Les også
Se ditt favorittprogram når det måtte passe deg
Les også
Altibox lanserer filmportal
Les også
"Smarte" enheter vil nå 230 millioner innen 2014
Les også
Skreddersyr underholdningshverdagen
Les også
Tar opp to TV-programmer samtidig
Les også
Se film via små minnekort
Les også
Youtube vil vise Pulp Fiction
Les også
Voddler på luften igjen
Les også
Hulu får konkurranse av TV.com
Les også
LG bygger inn Netflix-streaming
annonse

Les også