Til hovedinnhold

PlayStation 3 får dedikert YouTube-app

Snart kan du også bruke smarttelefonen din som tastatur.

Sony, Google

PlayStation 3 får endelig en dedikert YouTube-app til sin medieplattform. Appen er allerede ute i USA, men er også på vei til resten av verden.

PS3-eiere har alltid kunne se YouTube-videoer på storskjermen i stua, ettersom Sonys innebygde nettleser støtter Flash. Xbox 360 har derimot bare nylig fått YouTube ombord, og nå svarer Sony med en skreddersydd YouTube-app på sin spillkonsoll.

Dermed skal brukere få mer ut av sin YouTube-opplevelse på PS3.

Bruk smarttelefonen som tastatur

Med den nye appen kan du koble smarttelefonen trådløst til PS3-en.Foto: Sony, Google

YouTube-appen skal ha fått en forbedret søkefunksjon, som blant annet viser deg søkeresultater mens du skriver. Dette kan være nyttig når du ikke har ett fullverdig tastatur å skrive med.

En annen egenskap med den nye appen er at den kan styres fra en smarttelefon. Dette foregår via WiFi, hvor du kobler telefonen din opp mot PS3-en.

Da kan du nemlig finne en video på smarttelefonens YouTube-app, før den deretter kan spilles av på storskjermen via spillkonsollen.

Verden venter

Den nye appen er som nevnt tilgjengelig i Nord-Amerika, men hvis du lurer nettsperren med proxy og VPN, kan du laste ned appen under «My Channels» i PlayStation Store.

YouTube skriver imidlertid på sin offisielle blogg at appen skal lanseres til flere land de neste månedene, og det inkluderer forhåpentligvis Norge også.

(Kilder: The Official YouTube Blog, PlayStation Blog)

annonse