Til hovedinnhold

Bli svett med Tone

Nike og Apple har lenge hatt et samarbeid, hvor du kan bruke en skritteller fra Nike og Apples Ipod-er til å logge joggetreningen din. Nå kommer en diger kampanje hvor friidrettsnavn som Jaysuma Ndure og Christina Vukicevic og kjendisene Tone Damlie Aaberge og Andreas Håtveit skal virkelig vekke konkurranseinstinktet i nordmenn.

I løpet av fem uker skal Tone Damlie Aaberge lede sitt jentelag, mens X-Games-verdensmesteren Andreas Håtveit tar ansvaret for guttene i en konkurranse hvor målet er å løpe lengst mulig og slå det motsatte kjønn i “Men vs Women”- konkurransen.

En brikke i skoen

Alle løpesko fra Nike kan utstyres med en chip i venstre sko. Denne kommuniserer med Ipod nano eller Ipod touch, slik at du får sanntidsinformasjon om treningsøktens lengde, hastighet og kaloriforbruk på øret, i tillegg til oppmuntrende beskjeder lest inn av Lance Armstrong underveis.

- Når du er ferdig med løpeturen, kobles Ipoden til en Mac eller PC. Treningsdataene sendes automatisk til Nikeplus.com, der du får en grafisk fremstilling av alle løpene dine. I tillegg kan du utfordre andre brukere, og dette er kjernen i vårens store kampanje. Trening blir morsomt med slik teknologi, og så er det kjempeenkelt, forteller Christina Vukicevic entusiastisk.

Og de tre ambassadørene som var til stede (Ndure er på treningsleir i USA og var ikke med) virket defintivt entusiastiske og konkurranselystne, og spøkene fløy.

– Jeg er sikker på at gutta skjønner at de må slutte seg til en staut ski-kar som meg, slik at vi sammen knuser en syngedame fra Sogndal, sier Andreas.

– Du skjønner nok snart at jeg kan mer enn å synge, parerer Tone.


Vi fikk prøve systemet på en seanse på Elixia Sjølyst, og med en chip i skoen og en lånt Ipod hånda svettet vi på tredemøllen for å logge noen meter til Tones kvinnelag i utfordringen. Det føltes unektelig litt demotiverende å løpe ved siden av Norges beste hekkeløper, Christina Vukicevic, men selve systemet fungerte utmerket.

Ikke helt toppers
Vi har likevel noen ankepunkter mot Nike+. For det første må den medfølgende chip-en plasseres i en Nike+-sko, du kan ikke binde den fast i dine gamle joggesko og kjøre på, slik du kan andre skrittellere. Det trekker prisen på løsningen opp, ikke minst når du også må ha en Apple Ipod Nano eller Touch. Hvorfor kun disse to Ipod-modellene fikk vi ikke noe godt svar på.
Foreløpig kan du heller ikke koble til en pulsmåler, slik som på blant annet Samsung og Adidas’ treningsmobil, slik at du får en enda bedre oversikt over treningen din. Men markedsansvarlig Cecilie Schrøder i Nike lover at det kommer i løpet av høsten.


Selve overføringen av dataene fra Ipod-en til PC-en gjøres enkelt, og når du har registrert deg på Nikeplus.com får du oversikten over alle treningene dine og kan følge framgangen. Dessverre er selve nettløsningen litt knottete, og registreringen ikke helt intuitiv. Sidene fungerer også kun i Internet Explorer, Firefox får ikke opp siden.

Del på nettet

Mest spennende er den sosiale biten, hvor du kan sette opp dine egne utfordringer og sende til treningskompisen, eller følge med på alle løpene som registreres rundt om i verden. Jeg har kastet meg med på Tone vs. Andreas, og skal hjelpe jentene med å dra i land seieren i konkurransen om å løpe lengst før 19. april.

Nettløsningen har mange bra funksjoner, men vi synes Nike kunne ha tatt enda et skritt videre, både i brukervennlighet og å vise fram resultater. Dessuten hadde sidene blitt enda mer interessante om det hadde vært lagt til flere funksjoner vi finner i andre sosiale nettverk, for eksempel mulighet til å legge til venner, dele spillelister etc. Det Nike skal ha skryt for, er muligheten til å lage sine egne små widgets, som lar deg vise fram siste løpsinformasjon på din egen nettside.

Vi kommer tilbake med en test hvor vi kjører Nike+ opp mot andre sports- og teknologiløsninger. Her skal Apple og Nike få kjørt seg mot Samsung og Adidas, og Nokia og Polars samarbeid.

Mer om
annonse