Til hovedinnhold

Wii Fit

Wii Fit

Testresultater

Det er moro å trene igjen. Artige minispill som virkelig fenger, og gjør at man glemmer at man faktisk trener
Dyrt, og litt mye fokus på vekt og BMI0

Nintendo var ikke først ute med å sette spillere i bevegelse, Eyetoy Kinetic til Playstation 2 var også et prisverdig forsøk på å få bevegelse foran spillkonsollen, men med Wii har Nintendo intensivert satsingen sin.
BMI-test
Som du allerede har sett av terningkastet liker vi Wii Fit, og synes det er en spennende løsning, men la oss begynne med det som ikke er fullt så bra. Jeg er 179 centimeter høy, veier 72 kilo, og er relativt slank. BMI-testen man foretar i Wii Fit er i beste fall unøyaktig. Jeg har blitt en gammel mann og kan le litt av at spillet kaller meg overvektig, men jeg tviler på at det samme er tilfelle for en 13-åring som i utgangspunktet er usikker på kropp og vekt. Her burde Nintendo gjort hjemmeleksene litt bedre.
Overflødig for treningsnarkomane
Wii Fit er imidlertid et glimrende og morsomt tiltak for å få folk i bevegelse, men hvis du allerede trener styrke, yoga og legger inn en løpetur et par ganger i uken, så er Wii Fit ganske overflødig. Det er mest ment som et verktøy for å lage trening moro, og få de som ikke trener til vanlig til å lette rumpa ut av sofaen.
Varierte øvelser
Det er mye lek og moro i Wii Fit, og derfor er det lett å bli revet med, og plutselig innse 45 minutter senere at man er gjennomsvett, og faktisk har fått en solid treningsøkt. Balansedelen av spillet er morsom, og sikkert nyttig for mange, men ikke akkurat det som får pulsen til å slå. Styrketreningsdelen er imidlertid lekbetont, samtidig som man virkelig får trent både hovedmuskler og noen muskler man egentlig ikke visste du hadde. Husk å tøye godt ut. Det var min største feil etter første gjennomkjøring.
Der har også Nintendo gjort noe smart. Man får en reell oppmuntring til å komme tilbake til treningsøkten neste dag. Når du hopper på brettet gjentatte ganger åpner det seg nye øvelser og muligheter til å trene videre, og sånn sett blir man rett og slett nysgjerrig, Når man først har startet er det såpass moro at man ikke stopper med det første.
Yoga?
Yoga er en viktig del av øvelsesprogrammet i Wii Fit, og jeg må ærlig innrømme at jeg kan ingenting om yoga, men jeg fikk min bedre halvdel til å teste yoga-delen av spillet. Hun trener yoga hver dag og har gjort det i snart 10 år. Etter noen timer på brettet var en sliten og svett yogakjæreste klar i sin dom. Det var god trening, sikkert veldig bra for balansen, og meget underholdende, men å kalle det ordentlig yoga var en drøy overdrivelse. Altså ikke 100 prosent autentisk yoga, men likevel god og riktig trening.
Minispill
Det som gjør at jeg har falt pladask for Wii Fit er alle minispillene som får deg til å bli revet med. Det er klassisk Nintendo. Akkurat som vi så i Wii Sports. Det er simpelt, men underholdende, og genialt i sin enkelhet. Du blir trukket med av moroa, og plutselig har du faktisk trent i en time. Oppsettet med at man får vektreduksjonsplaner vil sikkert fungere bra for noen, men kanskje føles kjipt for andre, men det viktigste er at Wii Fit er en strålende pådriver for lystbetont trening. Og hvem har ikke godt av det? 

Bildeeksempler

Mer om
annonse