Til hovedinnhold

Opp av sofaen med Micoach

Adidas og Samsung har gått sammen om en løsning som visst nok skal være den første sanntidstreneren for mobiltelefon. Med propper i ørene, pulsmåler om brystkassen og en liten telledings i skolissene, la vi ut på testtur med Micoach.
Før vi la i vei var det klart for en gjenomgang med representanter for Samsung og Adidas. Etter å ha utvekslet de forventede frasene om hvor viktig og spennende dette samarbeidet er, var det klart for en beskrivelse av selve systemet. Her er det en Samsung F110 som er kjernen i systemet. Ved å hente informasjon fra sensoren du bærer i skoen og om brystkassa, så får du beskjed om hvordan du ligger an i forhold til treningsopplegget ditt.
Primert for mosjonister
Treningsopplegget er det for øvrig Micoach som legger opp. Fortell bare hvor høy, gammel og tung du er, og hva slags mål du har for treningen din. Informasjonen plotter du inn på en nettside, som setter opp en treningskalender som igjen synkroniseres med mobiltelefonen. - For å få profilen din riktig løper du 1600 meter så fort du kan, sier representanten fra Adidas, før han viser en rekke lysbilder som viser hvordan informasjonen fra treningen kan analyseres på PC-en.
Vårt primære mål er å gjøre treningen enkel, effektiv og motiverende. Vi vil få folk opp av sofaen, sier Adidas-mannen.
Bislett
Jeg er allerede vettskremt. Bare tanken på å løpe over halvannen kilometer for å få stilt inn greiene er nok til å heve pulsen min til tett opp mot anbefalte grenseverdier. Men jeg tusler da inn i garderoben for å ikle meg joggesko, løpetrøye, shorts og diverse remedier.
Bislett Stadion ser annerledes når du står på den røde løpebanen, enn den gjør fra sofaen. ”Sett i gang”, kommanderer en stemme i øret. Jeg adlyder, og kommer til at en runde på 400 meter egentlig ikke er så lang. Men på Bislett er rundene lange.
Peanøtt-meter
I det jeg kommer ut på oppløpssiden planlegger jeg en spurt, men beina sier nei takk. Fra brystkassa kommer lyder som minner om noe jeg hørte i min gamle Taunus umiddelbart før motoren skar seg. Jeg hiver etter pusten og klasker i mobiltelefonen.
- 143 skritt i minuttet, to minutter og Power-ett-eller-annet, sier en damestemme på engelsk, før den kunngjør at jeg har forbrent rundt 40 kalorier – omtrent det samme som du får i deg ved å spise to peanøtter.
Mållinja nærmer seg, om enn ikke så raskt som jeg hadde ønsket. Tre runder til, og jeg er ferdig kalibrert? – Du kan bare legge inn en makspuls som er 220 minus alderen din, sier Adidas-mannen, som jeg umiddelbart fornemmer at må være en sympatisk fyr.


Det gikk ikke så fort med oss, men så hadde vi heller ikke piggsko ...
Må ikke løpe
En kort pause og to runder senere har jeg løpt mer på en dag en jeg har gjort de siste 15 årene. – Du kan bruke systemet når du går også, sier Adidas-mannen. - Gå først, og løp når du er kommet i bedre form, sier han.
Micoach koster 3750 kroner. Da følger mobiltelefonen og sensorene med, i tillegg til at du får tilgang til Micoach-siden på Internett. Prisen er uten eventuelle subsidier. – Vi får den til butikkene i midten av neste måned, sier Samsung-mannen.
Motiverende
Vi ser frem til (tror vi) å få testet systemet over litt tid, for å se om det gir den nødvendige motivasjon til å komme i bedre form. Det er unektelig artig å kunne klaske et par ganger på mobilen, og så få en hel masse informasjon lest opp i øreproppene.

Mer om
annonse