Til hovedinnhold

Apple pynter på iOS 7

iOS 7.1 beta 3 er ute nå – se hva som er nytt.

Du kan nå enkelt skru av bevegelser (parallax-effekten) samtidig som du bytter bakgrunnsbilde.

4 av 5 iPhone-er og iPad-er bruker nå versjon 7 av iOS-operativsystemet, ifølge Apple. Selskapet jobber imidlertid kontinuerlig med forbedringer, og nå er den tredje betaversjonen av iOS 7.1 ute. Den endelige versjonen ventes ifølge BGR.com i mars, men de med utviklerkonto hos Apple kan allerede nå laste ned beta 3.

Vi har installert beta 3 av iOS 7.1 på en iPhone 5S for å se nærmere på hva som er forskjellene i forhold til iOS 7.0.

Som ventet er det ikke voldsomt store forskjeller fra den siste offisielle versjonen (7.0.4) til versjon 7.1 – men ser vi virkelig nøye etter er det enkelte forskjeller her og der. I tillegg til noen synlige forskjeller, har Apple også fikset en del feil. Apple advarer imidlertid om en del nye feil i betaversjonen – som at 32-bits apper som kjører på en 64-bits enhet (iPhone 5S) kan ha problemer med Bluetooth.

Her er noen av nyhetene:

Skru av parallax-effekten

Når du bytter til en ny bakgrunn, får du nå mulighet til å skru av den såkalte parallax-effekten – den som gjør at bakgrunnen beveger seg bak ikonene på skjermen. Dette kunne du skru av tidligere også, men nå er det altså blitt lettere.

Grønnfargen på ikonene er litt mindre skrikende (iOS 7.1 til høyre).

Apple har endret grønnfargen i ikonene for Meldinger, FaceTime og Telefon, slik at den er litt dusere enn før.

Nytt utseende på ringemeny og ikoner

Ringe-appen har fått nytt utseende. Knappene for å besvare eller avvise innkommende samtaler er nå blitt runde i stedet for rektangulære, og vises nå på en svart bakgrunn i stedet for på en transparent bakgrunn. De samme runde knappene finner du også igjen på skjermbildet med talltastaturet for å ringe.

Det nye skjermbildet for innkommende samtale til høyre, iOS 7.0.4 til venstre.
iOS 7-skjermtastaturet (til høyre) har fått litt tydeligere bokstaver, og nye taster for Shift og Tilbake.

QWERTY-skjermtastaturet har også blitt endret litt – selv om endringene ikke er så store at du legger særlig merke til det med en gang. Men bokstavene er blitt litt tydeligere, og Shift- og Tilbake-tastene har fått nytt utseende. Alt i alt skal dette bidra til å gi tastene litt bedre kontrast og gjøre dem enklere å lese.

Til sist nevner vi også at skjermbildet for å skru av telefonen har blitt endret, samt at det er gjort noen små endringer i utseendet til musikk-appen.

Se også vår guide til iOS 7 »

Ringeskjermen. iOS 7.1 til høyre.
annonse