Til hovedinnhold

Bare én av ti tusen apper vil lønne seg

Gode gratisapper undergraver markedet for betal-apper.

Shutterstock / 147370175

Sjansen for at du vil håve inn penger på den smarte appen du jobber med er beskjeden, om vi skal tro tall fra Gartner. En prognose fra Gartner viser at innen 2018 vil bare én av ti tusen apper bli regnet som lønnsomme av de som utvikler dem.

Les også: Så mye tjener de mest populære iPhone-appene

Muligheten for en kjapp suksess ved hjelp av en smart app, synes dermed nokså marginal, og det kan være lurt å vente med å bruke de forventede app-inntektene til pengene faktisk står på bok.

Alternative inntektsmodeller

Nå er det ikke alle apper som er designet for å gi inntekter. Noen er bare ment for merkevarebygging, mens andre er skrevet for moro skyld. Men det høye antallet gode gratisapper gjør det vanskelig å få brukere til å betale for apper, selv om de bare koster 5-6 kroner.

– Apputviklere som vil tjene penger på appene sine må forstå denne problematikken. De må enten sørge for at appen tjener penger ved å tiltrekke seg flere annonsører, eller ved å utvikle apper som kan lastes ned gratis, men som kan ta betalt for spesielle tillegg, sier Ken Dulaney, analytiker hos Gartner i en pressemelding.

Lurer du på hvorfor noen apper feiler?
Se Øyvind Lunds morsomme kåseri fra AppWorks her »

Mer om
annonse