Neste iOS-oppdatering er dårlig nytt for jailbreakere

Apple har tettet drøssevis av sikkerhetshull i kommende iOS 7.1.

Den neste oppdateringen av Apples mobile operativsystem, iOS 7.1, er ventet å komme neste måned. Apple lover at oppdateringen blant annet vil fikse den irriterende feilen som får iPhoner og iPader til å plutselig skrur seg av, bare for å starte igjen etter et par sekunder.

Men, i tillegg til å rette opp i irriterende feil, byr iOS 7.1 også på dårlige nyheter for alle som har åpnet opp Apple-dingsen sin for tredjepartsprogramvare, såkalt jailbreaking. Den nye oppdateringen vil nemlig tette drøssevis av sikkerhetshull som jailbreakerne frem til nå har benyttet seg av for å åpne opp programvaren.

Det er vanlig at Apple tetter sikkerhetshull jevnlig, og sikkerhetshull som brukes til jailbreaking kan i teorien også brukes til å infisere telefonen med «skadevare». Men for de som liker å installere ikke-godkjent programvare på telefonen sin, er man på Apples mobiltelefoner helt avhengig av disse sikkerhetshullene.

Blir vanskelig å jailbreake

Allerede i den forrige beta-utgaven av iOS 7.1 ble ett digert sikkerhetshull tettet, og hacker-gruppen Evasi0n varslet om at det ville bli vanskeligere å åpne opp neste utgave av programvaren. Nå har Apple oppdatert programvaren nok en gang, denne gangen i form av Beta 5, og en drøss av andre småhull hackerne trodde kunne brukes til jailbreaking har blitt fikset.

Dette betyr ikke nødvendigvis at iOS 7.1 ikke vil kunne jailbreakes, men det vil nok ikke bli lett. Evasi0n anbefaler nå jailbreakere om å ikke laste ned iOS 7.1-oppdateringen når den slippes, i vente på at de finner et nytt hull å utnytte.

Lurer du på hva som er nytt i iOS 7.1?
Les om det her: Apple pynter på iOS 7 »

(Kilde: Cult of Mac)

Les også
Det er på tide å oppdatere iPhonen
Les også
Apple pynter på iOS 7
Les også
iOS 7 dominerer stadig mer
annonse