Nvidia Shield er verdens første 4K Android TV-konsoll

Ny underholdningsenhet skal ta over stua di.

De aller fleste av oss kjenner Nvidia som en av markedslederne innen datagrafikk, spesielt med sine GeForce-produkter myntet på vanlige datamaskiner.

Men da Nvidia i fjor slapp et Android-nettbrett med gode spillgener, nemlig Shield Tablet, gjorde selskapet det klinkende klart at de kan mer enn bare kretser og prosessorer.

Og nå får vi enda mer maskinvare fra denne gjengen, nå i form av «4K Android TV-konsollen» Nvidia Shield.

Alvorlig prosessor

Fjernkontroll får den også. Foto: Nvidia

Motoren i Nvidias nyvinning er den mobile «superprosessoren» Tegra X1. Denne har hele 256 prosessorkjerner basert på Maxwell-arkitekturen, og byr på en total kraft på en drøy teraflop. Det betyr at boksen er klar for 4K-oppløsninger med 60 bilder i sekundet – både for avspilling og opptak.

Som operativsystem har Nvidia valgt Android TV.

Sammen med egnede tilkoblingsmuligheter – HDMI 2.0 med 7.1 og 5.1 surround pass-through er på plass – mener Nvidias toppsjef Jen-Hsun Huang at det til sammen gir en «incredibly powerful, efficient and advanced living room entertainment device».

En avansert underholdningsdings for stua altså.

Spilling i sentrum

Nvidia Shield med kontroller. Foto: Nvidia

Tegra X1-prosessoren sørger for at Nvidia Shield kan mer enn å brukes til enkle spill og de vanlige Android-appene. 4K-oppløsning og lydoppskalering til 24-bit/192kHz gjør at både video- og musikkinteresserte bør ha noe å leke seg med.

Likevel er det ingen tvil om at det er spillingen som står i sentrum for Nvidia. Samtidig med at Shield-konsollen dukker opp på det amerikanske markedet i mai, skal de etter planen ha over femti Android-titler som utnytter prosessoren skikkelig – inkludert Doom 3, Crysis 3 og Borderlands: The Pre Sequel. Flerspillerstøtte er det også, med opp til fire spillere på samme skjerm.

I tillegg til dette vil Shield naturligvis fungere med Nvidias spillstrømmetjeneste Grid. Dette lar de med gode nok nettlinjer kunne bruke den lille konsollen til å strømmespille de nyeste og mest krevende spillene – som Metro: Last Light Redux, Dying Light og Batman: Arkam Knights.

Dette kan da bli et alternativ for den som ikke har en kraftig PC i huset og kan strømme lokalt med Steam In-Home Streaming (Ekstra) eller lignende løsninger.

199 dollar

Nividia oppgir 199 amerikanske dollar som veiledende pris for sin 4K Android TV-konsoll, og den skal etter planen slippes «over there» i løpet av mai måned. Når den blir å få her på berget vites ikke i skrivende stund, men du kan jo melde deg på vårt prisvarsel.

Fullstendige spesifikasjoner:

  • Prosessor: Nvidia Tegra X1 prosessor med 256-kjernet Maxwell GPU og 3 GB RAM
  • Videoegenskaper: 4K Ultra-HD Ready med 4K-avspilling og -opptak opptil 60 FPS (VP9, H265, H264)
  • Audioegenskaper: 7.1 og 5.1 surround pass-through over HDMI / Høyoppløst lydavspilling opptil 24-bit/192kHz over HDMI og USB / Høyoppløst lydoppskalering opptil 24-bit/192hHz over USB
  • Lagring: 16 GB
  • Trådløs teknologi: 802.11ac 2x2 MIMO 2.4 GHz og 5 GHz Wi-Fi / Bluetooth 4.1/BLE
  • Tilkoblinger: Gigabit Ethernet, HDMI 2.0, to USB 3.0, Micro-USB 2.0, kortleser for MicroSD (støtter 128 GB), IR-mottaker (kompatibel med Logitech Harmony)
  • Vekt: 654 gram
  • Størrelse (HxBxD): 13 x 21 x 2,5 centimeter

Razer tenker i de samme baner:
Med Forge TV har Razer lagd et helt nytt spilløkosystem >>>

(Kilder: Pressemelding I | Pressemelding II)

Les også
Nvidias Android-boks kommer snart i bedre utgave
Les også
– Fremtidens biler vil bli like avanserte som superdatamaskiner
Les også
Dette er Zotacs kraftige konsoll-PC
Les også
– Dette er fremtidens spillkonsoll
Les også
Nvidia har sluppet en ny mobil superprosessor – Tegra X1
Les også
Nvidia Shield Tablet: Dette nettbrettet fillerister alle konkurrentene
Les også
Vår første tanke: Hva i all verden driver Nvidia med?
annonse