Til hovedinnhold

– Dette er fremtidens spillkonsoll

Med mikrokonsollen Forge TV har Razer lagd et helt nytt spilløkosystem.

Razer / Shutterstock

Datautstyrsprodusenten Razer har alltid et fokus på spilling når de utvikler nye produkter. Så da de fjor kunne røpe at de jobbet med å utvikle en mystisk Android-drevet mikrokonsoll, var det bare for oss spillinteresserte å vente i spenning.

Razer har også lansert VR-briller: Ny åpen plattform for VR er lansert »

På årets CES-messe har Razer omsider dratt sløret av sin nye kreasjon, som faktisk er et helt økosystem med konsoll, kontrollere og programvare.

– Razer Forge TV er det vi ser som fremtidens konsoll, uttaler selskapets medgründer og administrerende direktør Min-Liang Tan i en pressemelding.

Forge TV

Hjertet i det nye systemet er mikrokonsollen Razer Forge TV. Mikro er kanskje å ta i litt, men med målene 10,5 cm x 10,5 cm x 1,7 cm tar jo ikke denne konsollen akkurat mye plass. Den er også vifteløs, slik at du slipper noen slags form for forstyrrelser i TV-stua.

Konsollens bakside.Foto: Razer

Selve boksen kjører Android TV som operativsystem (Android 5.0) og motoren er en Qualcomm Snapdragon 805, en firekjernet prosessor vi blant annet også finner i toppmobilen Samsung Galaxy Note 4.

Ellers er Forge TV utstyrt med 2 GB RAM, har 16 GB intern lagringsplass og HDMI 1.4-utgang. Den har gigabit nettverkskontakt, 802.11ac trådløst nett og Bluetooth 4.1 + HS, og er klargjort for Google Cast.

Konsollen støtter også opp til fire samtidige kontrollere, og da skulle det jo bare mangle om ikke Razer har tryllet fram en anstendig kompatibel spillkontroller også. Den har fått navnet Razer Serval.

Razer Serval med mobilklype.Foto: Razer

Kontrolleren, som kommuniserer med Forge TV over Bluetooth, har en umiskjennelig Razersk og likevel klassisk stil. Serval kan i tillegg brukes til å spille på andre Android-enheter – eksempelvis mobiltelefoner og nettbrett. Den kan faktisk memorisere fire forskjellige enhetstilkoblinger, og kombinert med en praktisk mobiltelefonklype kan Serval gi en langt bedre mobil spillopplevelse.

Razer Turret

Kontrollere er vel og bra, men forskjellige spill og spillere gjør at det av og til også er en stor fordel med mus og tastatur. For disse situasjonene har også Razer snekret sammen Turret, som er en mus/tastatur-løsning eller «lapboard». Selve tastaturdelen har dedikerte Android-knapper, fire måneders batteritid og anti-ghosting for opptil ti samtidige tastetrykk.

Sofaspilling med mus og tastatur skal bli enklere med Razer Turret.Foto: Razer

Spillmusa har en oppgitt DPI på 3500 og skal takle omtrent førti timers kontinuerlig bruk på én lading.

Razer Cortex: Stream

Mens innmaten i Forge TV er god nok til å spille de heftigste Android-spillene på storskjerm, er det naturligvis ikke alle som ønsker å nøye seg med hva som tross alt er mobilspill. Men selv om du skulle være en hardbarka PC-gamer vil Razer kunne hjelpe deg – i hvert fall så lenge du også har en passelig kraftig spillrigg et sted i huset.

Razer Cortex: Stream er en programvareløsning som gjør det mulig å strømme spillopplevelsen i Full HD og opp til 120 FPS fra en PC til Forge TV – omtrent som Steams hjemmestrømming (Ekstra). Razers strømmeteknologi skal fungere med alle nyere spill fra DirectX 9 og oppover.

Ellers skal denne løsningen også være maskinvareuavhengig, slik at du faktisk skal kunne strømme spill til alle Android-TV-enheter som kjører Android 5.0 eller høyere.

Mer informasjon om Forge TV og resten av systemet finner du for øvrig på Razers hjemmesider.

Priser og tilgjengelighet

Den nye maskinvaren fra Razer skal rulles ut i løpet av årets første halvår. Av hva vi får oppgitt er Forge TV og Serval-kontrolleren først ut, som skal bli tilgjengelig på Razers nettbutikk i løpet av første kvartal. Prisen er oppgitt til 869 norske kroner for Forge TV, eller kroner 1299 for en pakke med både konsollen og en kontroller.

Serval kjøpt alene skal koste 769 kroner, så det er i så fall en grei deal.

Senere på vårparten skal Razer Turret komme på markedet, og her får vi oppgitt en prislapp på 1249 kroner for pakka med tastatur og mus.

Selve strømmeprogramvaren koster også penger, nærmere bestemt 339 kroner, men du får den med gratis dersom du kjøper en Serval-kontroller, Razer Turret eller pakka med Forge TV og Serval.

Hvis du ønsker å bli informert når disse produktene dukker opp i norske nettbutikker, kan du hive deg på våre prisvarsler:
Razer Forge TV
Razer Serval
Razer Turret

Razer Deathadder, Blackwidow og Kraken 7.1 Chroma:
TEST: En skikkelig gjennomført spillpakke >>>

Kilde: Pressemelding

annonse