Tek.no

Nyhet

Microsoft har dratt duken av to usedvanlig lekre datamaskiner

Surface Book With Performance Base og Surface Studio har sett dagens lys.

Stein Jarle Olsen, Tek.no
26 Okt 2016 19:15
annonse

Under sitt Windows 10-event tidligere i dag kunne Microsoft vise fram noen nyheter fra den neste store oppdateringen av Windows 10 – kalt Windows 10 Creators Update.

Men det vi her på bruket tente mest på var naturligvis de to nye datamaskinene Microsoft kunne vise fram.

Panos Panay med nye Surface Book i7.

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Først ut var en ny utgave av Surface Book, som sjefen for nye enheter Panos Panay refererte til som «den ultimate bærbare PC». Noen ren arbeidshest er det ikke, men i forhold til de eksisterende Surface Book snakker vi likevel om en PC med langt kraftigere maskinvare.

Den nye versjonen ble presentert som «Surface Book i7», men ser i ettertid ut til å faktisk ha det mindre velklingende navnet Microsoft Surface Book With Performance Base – som da spiller på at mye av ytelsen sitter i basen eller tastaturdelen av datamaskinen.

annonse

Book i7/Performance Base – som har en Intel Core i5/i7 innabords – skal visstnok ha en ny kjøleløsning, dobbelt så god spillytelse og mer batterier. Den skal klare hele 16 timer på batteridrift. Ifølge Microsoft er den inntil tre ganger kraftigere enn MacBook Pro. Og da det er en Surface kan den berøringsfølsomme skjermen skilles fra tastaturet.

Slik ser nye Surface Book ut.

Microsoft

Den nye laptopen blir dog ikke spesielt billig. I USA vil den koste fra 2399 dollar når den blir tilgjengelig i november. Hvorvidt vi får den her på berget gjenstår å se, men ettersom den «vanlige» Surface Book ikke har fått somlet seg hit så har vi ingen umiddelbare forhåpninger.

Microsoft Surface Studio

Det neste Microsoft kunne vise fram var den forventede «alt-i-ett»-datamaskinen som har fått navnet Surface Studio. Og sjelden har vi sett en slik PC med større siklefaktor.

Microsoft Surface Studio.

Microsoft
Microsoft
Microsoft

Surface Studio kan legges ned også.

Microsoft

Surface Dial kan brukes på eller ved siden av skjermen.

Microsoft

Berøringsskjermen i 3:2-format er på 28 tommer og naturligvis kapslet inn i aluminium. Tykkelsen på 12,5 millimeter har med at den også kommer med hva som skal være verdens tynneste LCD-display på kun 1,3 millimeter.

annonse

Dette er også et såkalt «PixelSense» display som har latterlige 13,5 millioner piksler – noe som gir en PPI på 192 og i tillegg fører til at det du ser på skjermen under kreativ jobbing er nøyaktig like stort som det ville vært i virkeligheten, noe Microsoft kaller «True Scale».

Som ikke dette var nok kan denne skjermen kjapt bytte mellom forskjellige fargerom, slik at designere og andre som bryr seg om sånt kan lage ting som tar seg godt ut på rimeligere som på dyrere skjermer.

Surface Studio har også en «Zero Gravity Hinge», da snakker vi om skjermhengselen som gjør at den store skjermen omtrent er «vektløs» – noe som sikkert er kjekt når den skal heves og senkes, eller legges ned til 20 grader slik at du kan bruke den som et digert tegnebrett eller lignende.

Selve datamaskinen sitter i basen og har en firekjernet Intel Core i7, Nvidia GeForce GTX 980M, inntil 32 GB RAM og 2 TB lagring, Xbox wireless og en rekke mikrofoner – som i hvert fall er kjekt for de som har mulighet til å bruke taleassistenten Cortana.

Vi fikk også se hvor godt Surface Studio virket med den nye «styreknotten» Surface Dial, som da kunne brukes til å rotere, vri, bla, zoome eller fungere som fargevelger. Denne kjekke dingsen skal for øvrig også være bakoverkompatibel med flere tidligere Surface-enheter.

Vi aner ikke om Surface Studio kommer til Norge, men hvis den skulle komme hit skjer det nok heller ikke sånn umiddelbart – selv i USA er den bare tilgjengelig for forhåndsbestilling enn så lenge. Uansett snakker vi om en startpris på rundt 3000 dollar, så vi trenger noen måneder til å spare på.

Har du fått med deg HoloLens?
Så kraftige er Microsofts HoloLens-briller >>>

Les også
Microsoft Surface Book
Les også
Komplett: Surface Book til Norge 3. mars
Les også
Windows 10 får egen spillmodus
Les også
Snart kan du endelig få kjøpt Microsofts lekre Surface Book i Norge
Les også
Nå vil Microsoft putte stemmeassistenten sin i brødristere og kjøleskap
Les også
Her er alle produktene Apple viste frem i dag
Les også
Surface Studio har verdens tynneste skjerm på en skrivebords-PC
Les også
Huawei MateBook M3
Les også
Nå har Surface Pro 4 og Surface Book fått bedre batteritid og blitt mer stabile
annonse

Les også