Til hovedinnhold

Snart kan du endelig få kjøpt Microsofts lekre Surface Book i Norge

På tide!

Stein Jarle Olsen, Tek.no

Microsoft Surface Book har eksistert i over et år allerede, uten at vi har hatt tilgang til det her på berget.

Heller ikke da den såkalte "with Performance Base"-modellen ble lansert i november i år ble det sagt spesielt mye om noen bredere Europa-lansering utover at maskinen ville bli tilgjengelig i Nederland i løpet av januar. Fra før er maskinen i salg i Storbritannia og i Tyskland.

Lansering på vei

Performance Base-modellen av Surface Book skal klare 16 timer med videoavspilling før du må lade.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

Nå ser det imidlertid ut til at det blir andre boller.

Tek.no har fra en kilde tett på Microsoft at maskinen vil bli lansert i Norge i løpet av januar-februar 2017. Vi vet også at Microsoft Norge har planlagt et pressearrangement i Oslo cirka 11. januar, hvor Surface Book-lanseringen sannsynligvis står høyt på agendaen.

Microsoft Danmark bekreftet visstnok på et lukket arrangement tidligere i desember at det lå an til lansering der tidlig i 2017,

untitled link

På spørsmål fra Twitter-brukeren @jesperN2820 svarer Microsoft Danmark at «Vi har besluttet først at melde nærmere ud, når vi kan fortælle precis, hvornår Surface Book kommer til DK & hvad den vil koste».

Danske Computerworld skriver også at de har bekreftelse fra Microsoft Danmark om at maskinen kommer i salg i Danmark i løpet av de første månedene i 2017, noe som også skal ha kommet ut av dette lukkede møtet.

Book har lufteriller langs skjermen for å holde seg kjølig. Performance-modellen har også senket tastaturet bittelitt for å unngå at det dunker borti skjermpanelet.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

Veggen til Microsoft Norge på Facebook renner over av utålmodige spørsmål om maskinen, så det ser ut til å være en viss etterspørsel i markedet.

Premium-PC

Microsoft Surface Book er en 2-i-1-PC med avtagbar skjerm. Den har en 13,5 tommer stor skjerm med 3:2-format og 3000x2000 som oppløsning.

Den 13,5 tommer store skjermen er avtagbar, om du skulle ønske å bruke den som nettbrett.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

Maskinen fås med en Intel Core i5-6300U- eller en Core i7-6600U-prosessor, 8 eller 16 GB RAM, opptil 1 TB SSD-lagring og i den såkalte Performance Base-modellen kan du også få opptil Geforce GTX 965M-grafikk.

Maskinen veier 1,51 kilo i basisutgaven, mens Performance Base-modellen veier inn på 1,67 kg. Batteritiden skal være opptil 12 timer på førstnevnte, mens sistnevnte skal holde ut i elleville 16 timer. Om du kobler fra skjermen skal den holde i cirka 3 timer i tablet-modus.

Prismessig er også Surface Book absolutt i premium-segmentet, med en startpris på 1499 dollar, altså det samme som en ny Macbook Pro uten Touch Bar, for å gi et eksempel som kan oversettes til norsk pris. I Norge koster Macbook-en 15990,-.

Performance Base-modellen koster på sin side fra 2399 til 3299 dollar.

Uansett: Kanskje kan Surface Book-lanseringen også bety at lekre Surface Studio blir tilgjengelig i Norge? Det vil tiden vise.

Får vi se Surface Studio også?
Stein Jarle Olsen/Tek.no
annonse