Nyhet

Snart kan du endelig få kjøpt Microsofts lekre Surface Book i Norge

På tide!

Microsoft Surface Book har eksistert i over et år allerede, uten at vi har hatt tilgang til det her på berget.

Heller ikke da den såkalte "with Performance Base"-modellen ble lansert i november i år ble det sagt spesielt mye om noen bredere Europa-lansering utover at maskinen ville bli tilgjengelig i Nederland i løpet av januar. Fra før er maskinen i salg i Storbritannia og i Tyskland.

Lansering på vei

Performance Base-modellen av Surface Book skal klare 16 timer med videoavspilling før du må lade.

Nå ser det imidlertid ut til at det blir andre boller.

Tek.no har fra en kilde tett på Microsoft at maskinen vil bli lansert i Norge i løpet av januar-februar 2017. Vi vet også at Microsoft Norge har planlagt et pressearrangement i Oslo cirka 11. januar, hvor Surface Book-lanseringen sannsynligvis står høyt på agendaen.

Microsoft Danmark bekreftet visstnok på et lukket arrangement tidligere i desember at det lå an til lansering der tidlig i 2017,

untitled link

På spørsmål fra Twitter-brukeren @jesperN2820 svarer Microsoft Danmark at «Vi har besluttet først at melde nærmere ud, når vi kan fortælle precis, hvornår Surface Book kommer til DK & hvad den vil koste».

Danske Computerworld skriver også at de har bekreftelse fra Microsoft Danmark om at maskinen kommer i salg i Danmark i løpet av de første månedene i 2017, noe som også skal ha kommet ut av dette lukkede møtet.

Book har lufteriller langs skjermen for å holde seg kjølig. Performance-modellen har også senket tastaturet bittelitt for å unngå at det dunker borti skjermpanelet.

Veggen til Microsoft Norge på Facebook renner over av utålmodige spørsmål om maskinen, så det ser ut til å være en viss etterspørsel i markedet.

Premium-PC

Microsoft Surface Book er en 2-i-1-PC med avtagbar skjerm. Den har en 13,5 tommer stor skjerm med 3:2-format og 3000x2000 som oppløsning.

Den 13,5 tommer store skjermen er avtagbar, om du skulle ønske å bruke den som nettbrett.

Maskinen fås med en Intel Core i5-6300U- eller en Core i7-6600U-prosessor, 8 eller 16 GB RAM, opptil 1 TB SSD-lagring og i den såkalte Performance Base-modellen kan du også få opptil Geforce GTX 965M-grafikk.

Maskinen veier 1,51 kilo i basisutgaven, mens Performance Base-modellen veier inn på 1,67 kg. Batteritiden skal være opptil 12 timer på førstnevnte, mens sistnevnte skal holde ut i elleville 16 timer. Om du kobler fra skjermen skal den holde i cirka 3 timer i tablet-modus.

Prismessig er også Surface Book absolutt i premium-segmentet, med en startpris på 1499 dollar, altså det samme som en ny Macbook Pro uten Touch Bar, for å gi et eksempel som kan oversettes til norsk pris. I Norge koster Macbook-en 15990,-.

Performance Base-modellen koster på sin side fra 2399 til 3299 dollar.

Uansett: Kanskje kan Surface Book-lanseringen også bety at lekre Surface Studio blir tilgjengelig i Norge? Det vil tiden vise.

Får vi se Surface Studio også?
Les også
Komplett: Surface Book til Norge 3. mars
Les også
Nå kommer nattmodus endelig til Mac
Les også
Bærbare PC-er til rundt 5000 kroner: Vi har testet fem rimelige bærbare med stor skjerm
Les også
Microsoft, kan dere være så snille å få denne i handelen i Norge?
Les også
Fysøren, for en lekker maskin!
Les også
Microsoft har dratt duken av to usedvanlig lekre datamaskiner
annonse