Til hovedinnhold

Her står Amobil i Iphone-kø

Amobils utsendte, Finn Jarle Kvalheim, må håndtere mye varme, sterkt sollys og en lang kø for å få tak i Iphone 4.
Angela (til venstre) og Sha (til høyre) er blant anslagsvis 1500 andre mennesker i Iphone-kø. (Foto: Finn Jarle Kvalheim, mobilbilde)
Mange vil nok kalle det galskap å stå i slike køer for en mobiltelefon.
...Andre vil nok mene at det er verdt det.

Amobils Finn Jarle Kvalheim står som i kø for å kjøpe Iphone 4 sammen med en stor mengde andre mennesker utenfor Apple Store, Regent Street, i London.

– Jeg står som nummer 580 i køen sammen med sannsynligvis rundt 1500 andre mennesker, hovedsaklig briter, franskmenn og japanere, sa Kvalheim på telefonen etter en times tid i kø.

Kvalheim har stått i mange køer, men dette er definitivt den lengste.

– Dette slår innrulleringen i militæret og køen inn til Roskilde-festivalen, sier han.

Til Apple Store i London har Apple leid inn en rekke folk i blå skjorter som gjør sitt for å heve stemningen og forventningene ved hjelp av mange positivt ladede ord. De deler også ut kaffe, vann og noe å tygge på, og spesielt vannet settes stor pris på i stekende sol.

I tillegg står det en rekke Apple-ansatte ved butikkens utgang. Disse gir applaus for hver person som kommer ut av butikken med sin Iphone 4 slik at man skal føle seg priviligert.

På grunn av høy trafikk i mobilnettene i området sliter vi med å laste opp bilder fra Iphone-køen i London for øyeblikket

Store forventninger

Venninnene Angela Shih og Sha Sha fra henholdsvis Taiwan og Kina står i køen i nærheten av Amobils utsendte.

– Det er lang ventetid på Iphone i Taiwan, men også dette tar lengre tid enn forventet. Jeg har ikke hatt Iphone 3GS, men kjæresten har, sier Angela Shih.

Hun vil ha Iphone for å i større grad kunne være på internett med telefonen. Venninnene bor i London nå, men Angela skal hjem til Taiwan snart.

– Utklasser alle

Flere store utenlandske nettsteder har allerede testet Iphone 4. Engadget mener telefonen utklasser alle når det kommer til design og byggekvalitet.

Maskinvaren får også god omtale, og spesielt skjermen lovprises som den mest detaljrike mobilbloggerne har sett. I tillegg er kameraet veldig forbedret fra Iphone 3GS, og den har fått videoopptak i 720p-oppløsning. Se eksempelbilder her.

Iphone 3GS til venstre, Iphone 4 til høyre. Sistnevnte har en oppløsning på hele 960 x 640 piksler. (Foto: Engadget)

Les også: Kan man se pikslene i Phone 4?

Les testen på engadget.com

Konkurrenter som Google gir Apple tøff konkurranse.

Konkurranse mot Android-telefoner

New York Times understreker at Iphone ikke lenger er eneste verdige kandidat når man skal ha en mobiltelefon man ikke bare kan ringe med.

– Telefoner med Android får svært gode omtaler, og har funksjoner Iphone-eiere bare kan misunne, skriver New York Times i sin anmeldelse.

Videre skriver avisen at heller ikke App Store lenger er noe eget, ettersom den har fått en rekke konkurrenter som Android Market, Microsoft Marketplace, Nokias Ovi Store med flere.

Hvis det er design og batteritid du bryr deg om, er det Iphone som kaller på deg, mener avisens anmelder.

Les testen på nytimes.com

Vi satser selvsagt på å få fingrene i en Iphone i løpet av dagen, og vil så snart som mulig komme med et førsteinntrykk og deretter en fullverdig test.

Les mer om Iphone 4

...og vår sniktitt på Iphone OS 4.0 Beta

annonse