Til hovedinnhold

Se bilder knipset med Iphone 4

Iphone 4
Iphone 4
Nokia N8
Nokia N8
Sony Ericsson Satio
Samsung Pixon 12

Da Apple etter mange lekkasjer viste frem Iphone 4 offisielt forleden, fortalte Jobs at de lot det være opp til andre selskaper å sloss om megapikslene. Hos Apple var de nemlig mest opptatt av hvordan de kunne få mest mulig bildekvalitet ut av kameraet.

Megapiksler er som kjent langt fra alt i jakten på bildekvalitet. Iphone 4 stiller med to megapiksler mer enn Iphone 3GS, altså 5 megapiksler, og Apple har nå lagt ut det som skal være uredigerte bilder fra kameraet.

Bildene ser i og for seg bra ut, men alle ser ut til å være tatt under svært gode lysforhold. Mens nettstedet esphoneblog.com hevder at bildene ser bedre ut enn det man får ut av Sony Ericssons Android-versting Xperia X10 kommenterer gsmarena.com den kraftige støyreduksjonen kameraet ser ut til å ha, og effekten den har på detaljgjengivelsen i bildene.

- Jeg ville mye, mye heller hatt de fem enn de tolv

Vi lot Erik Faarlund fra Akam.no ta en titt på bildene, og sammenliknet dem med bilder tatt med Samsung Pixon 12 og Sony Ericsson Satio - to av de heftigste kameratelefonene så langt.

I mangel av bilder av samme motiv gikk vi gjennom flere bilder tatt med kameraverstingene med 12 megapiksler hver.

- Jeg ville mye, mye heller hatt de fem enn de tolv er den umiddelbare reaksjonen vi får ut av vår kameraekspert, med henvisning til Iphone 4s fem megapiksler.

Det fins knapt noe synlig støy eller pikselering i bildene fra Iphone 4. Der Gsmarena er kritiske til det de kaller "oljemalerieffekten" i Iphone-bildene, forteller vår ekspert at dette er en effekt som er synlig i bilder fra alle dagens mobiltelefoner og på gode kompaktkamera kun et par år tilbake i tid.

Alt i alt er bildene svært detaljerte og under forutsetning av at Apple faktisk ikke har rørt bildene etter at de ble tatt med telefonen er dette de beste bildene vi har sett fra en mobiltelefon så langt.

Hva med Nokia N8?

Nokias kommende toppmodell, N8, skal ifølge finnene ha like stor kamerabrikke som dagens vanlige kompaktkamera. Når vi sammenlikner Nokias offisielle skrytebilder med Apples finner vi noen forskjeller.

Bildene fra Nokias bildebrikke på 12 megapiksler fremstår som noe mer detaljrike, men relativt sterk overoppskarping skjemmer bildene med litt for store hvite kontrastlinjer.

Vår ekspert uttrykker også skepsis til store mengder artefakter, en form for bildestøy som kan ha flere årsaker, der det skal være blå himmel i Nokias eksempelbilder.

Alle Apples skrytebilder er tilgjengelige her, og Nokias bildegalleri for N8 kan ses her. Noen av bildene ser du i kolonnen til høyre i artikkelen. Trykk på bildene for større versjon.

Les også:

(Kilder: gsmarena.com, esphoneblog.com, akam.no)

annonse