Til hovedinnhold

Uavbrutt musikk på Iphone

Mandag kveld ble Apples nye operativsystem for Iphone, IOS4, tilgjengelig. Blant nyhetene er en form for flerprogramkjøring som tillater enkelte applikasjoner å kjøre i bakgrunnen.

Spotify og Wimp er de to store aktørene på musikkavspilling rett fra nett, og mange som har epletelefon har nok applikasjonene til disse tilbyderne installert.

Enn så lenge har musikken stoppet dersom man har trykket på hjem-knappen for å sjekke e-post eller bruke internett. Vi tok kontakt med Spotify og Wimp, og nå later det til å bli en forandring på dette - for noen, iallfall.

Det noe korte svaret vi fikk fra svenskene i Spotify var at de ikke hadde noe å fortelle på det nåværende tidspunkt. Aspiro som utvikler den tekniske løsningen bak Wimp hadde derimot mer på hjertet.

Inne til godkjenning

En ny applikasjon for musikktjenesten ble innsendt til godkjenning hos Apple på tirsdag. Den innsendte applikasjonen har støtte for flerprogramkjøring i IOS4.

I tillegg til å kunne kjøre i bakgrunnen kan man også bruke fjernkontroll, om man har en krybbeløsning til telefonen. Ved å trykke to ganger på hjem-knappen i skjermlås kan man også kontrollere Wimp med Iphones egne multimedieknapper. Dette vil også fungere med musikknappene som skjuler seg lengst til venstre i oppgaveveksleren. Denne får man frem ved to trykk på hjem-knappen i en applikasjon.

Stadig fler støtter IOS4

Apples flerprogramkjøring ser ut til å komme på plass raskt for flere leverandører av andre applikasjoner. Spesielt spillene fra leverandøren Popcap ser ut til å komme med IOS4-stempel og støtte for flerprogramkjøring.

Nå venter vi bare på den første lynmeldingsapplikasjonen som kan kjøre i bakgrunnen.

Les også:

(Kilde: Aspiro)

annonse