Til hovedinnhold

Snart klar for å starte produksjon av diamantglass til mobiltelefoner

Billigere å produsere enn safirglass, og mye sterkere enn Gorilla-glass.

De fleste skjermer som brukes i moderne mobiltelefoner, i hvert fall litt dyrere modeller, er utstyrt med mer eller mindre ripesikkert glass – hvor Corning Gorilla Glass er den mest kjente utbredte typen. Det har også vært snakk om å utstyre mobiltelefoner med safirglass, men det svært ripesikre glasset har vist seg å være dyrt å produsere – og er derfor ikke spesielt utbredt.

Nå melder et amerikansk selskap som heter Akhan Semiconductor at de snart kommer til å lansere en ny type glass med diamantbelegg.

Det nye glasset skal tåle vesentlig mer enn vanlig Gorilla Glass, skriver ExtremeTech.

Knuser ikke like lett – og er rimelig å produsere

Her har Akhan Semiconductor lagt på diamantbelegg på en plate av kvarts (til venstre) og på en glassplate. Bilde: Akhan Semiconductor

Diamant er det hardeste materialet på planeten, og ved å dekke glass med diamant vil det naturlig nok være svært motstandsdyktig mot riper. Ifølge Akhan Semiconductor skal materialet i glasset – som kalles Akhan Miraj NCD – være fire ganger mer motstandsdyktig mot å sprekke som Gorilla Glass, og sju ganger så motstandsdyktig mot riper.

Produsenten hevder at diamantglasset faktisk skal være billigere og enklere å produsere enn safirglass. Glasset produseres ved å legge et svært tynt lag med syntetisk produsert diamant på toppen av vanlig glass produsert av Corning.

Diamantbelegget legges på glasset ved hjelp av såkalt kjemisk dampavsetning (CVD). Belegget er for øvrig 800 ganger tynnere enn et Gorilla Glass 5-panel.

Akhan Semiconductor sier ifølge ExtremeTech at de kan ha teknologien for å masseprodusere glasset klar innen ett år. Men for øyeblikket er på utkikk etter produsenter som kan lisensiere teknologien fra dem og også stå for selve produksjonen.

Snart får mobilene sterkere glass:
Gorilla Glass 5 er rett rundt hjørnet »

(Kilde: ExtremeTech)

Mer om
annonse