Til hovedinnhold

Snart får mobilene mye sterkere glass

Gorilla Glass 5 er rett rundt hjørnet.

COLOURBOX7512555, Corning

Gorilla Glass, produsert av selskapet Corning, er et kjent navn for mobileiere. Det herdede glasset dekker skjermene på svært mange av dagens mobiltelefoner, og nå har Corning avduket den neste versjonen av mobilglasset.

Gorilla Glass 5 skal tåle høyere fall enn noensinne, og produsenten skryter av at glasset gir hele fire ganger bedre beskyttelse mot fall enn konkurrerende mobilglass.

Overlever 1,6 meters fall

I hvilken grad markedsføringssuperlativene faktisk stemmer er uvisst, men Corning kan i alle fall opplyse om at Gorilla Glass 5 i tester har overlevd 80 prosent av tilfellene hvor mobilen er blitt sluppet fra 1,6 meter på ujevne og harde overflater.

Gorilla Glass skal fint tåle fall fra 1.6 meter mot harde overflater. Bildet er hentet fra testingen av glasset.
Corning

Dermed skulle det være grunnlag for noe mer sinnsro for mobileiere som har en lei tendens til å la mobilen glippe mellom fingrene. Corning viser til undersøkelser som indikerer at rundt 85 prosent av mobileiere har mistet mobilen minst én gang på ett år, mens 55 prosent har mistet den tre ganger eller mer.

Utviklingen av Gorilla Glass 5 bygger på tidligere fremskritt innen glassdesign, og benytter visstnok en helt ny glassløsning som til tross for styrken skal bevare den samme optiske renheten og berøringssensitiviteten som før.

Det er uvisst akkurat når mobiler med det nye glasset vil dukke opp.

Lyst på en mobil med litt uvanlige egenskaper? Denne modellen kan se i mørket, og vi har testet den »

annonse