Tek.no

Nyhet

Brillefri 3D-skjerm for nettbrett?

Vegard Ottervig
20 Mai 2011 05:30

SID 2011 viste Toshiba frem et nytt brillefritt 3D-display mest sannsynlig ment for bruk innen tablet-PC-er. Skjermen er på åtte tommer og passer således perfekt til nettbrett som har fått stadig økende popularitet de siste årene.

Et baklys for hvert øye

Skjermen har en WVGA-oppløsning på 800x480 piksler, og benytter seg av såkalt Optically Compensated Bend (OCB) Time Sequential 3D-teknologi, som innebærer at man har to "blinkende" baklys – ett for hvert øye.

Lysstyrken er målt til 400 cd/m2 og ifølge Toshiba kan man se stereoskopisk 3D-video på avstander mellom 25 cm og 70 cm fra skjermen.

Fremdeles dårlig innsynsvinkel

Toshiba har ikke kommet med en offisiell uttalelse om at den nye skjermen skal være ment til nettbrett, men med tanke på størrelsen og liknende har Toshiba uttalt at det likevel "gir mening" å knytte displayet opp mot nettbrett.

Toshiba har tidligere sagt at større utgaver av brillefrie 3D-skjermer vil redusere bildekvaliteten drastisk, og at nettbrettstørrelser vil være veien å gå foreløpig. Innsynsvinkelen er fremdeles begrenset til rett foran enheten, noe som også gjør det mer praktisk å ha en såpass liten skjerm.

Når denne skjermteknologien blir lansert eller om den kommer til nettbrett gjenstår ennå å se.

(Kilder: 3D-Display-info, Engadget)

Les også
Nå får du billig og brillefri 3D på laptopen
Les også
Toshiba åpner ny fabrikk
Les også
Se Champions League-finalen på storskjerm i 3D
Les også
Samsungs Smart TV-er får 3D-spill
Les også
3D på iPad og iPhone
Les også
Alternativ 3D med hodesporing
Les også
Syk brillefri 3D-teknologi
annonse

Les også