Til hovedinnhold

Her er Panasonics 2012-modeller

3D, slank design og backlight scanning-systemer er blant det vi kan vente oss.

I år skal Panasonic lansere større og slankere LCD-LED-TV-er med størrelser på opptil 55 tommer. Blant de viktigste modellene finner vi de dyre og elegante DT50- og WT50-seriene, samt den mer rimelige og passive 3DTV-en ET5.

Hurtig gjengivelse

Panasonic DT50

DT50 er en slank TV med en smal ramme av metall og et desto slankere kabinett. WT50 er også slank, og har i tillegg en metallfot formet som en boomerang.

Begge modellene kommer utstyrt med IPS-paneler med Clear Panel Pro-teknologi, og backlight scanning-bildesystemet – som skal gjøre gjengivelsen av hurtige bevegelser på skjermen bedre. De vil ha 1080p-oppløsning og størrelser på opptil nevnte 55 tommer.

Aktiv og passiv 3D

DT50 og WT50 kan i tillegg vise stereoskopisk 3D via aktive 3D-briller, og de kan konvertere 2D til 3D. ET5 er i en lavere prisklasse og benytter seg av passiv 3D-teknologi – som betyr at brukeren bare behøver polariserende 3D-briller for å se innholdet korrekt.

Alle de nevnte modellene kommer med innebygget WiFi, DLNA-støtte og 4 HDMI-kontakter. WT50 har i tillegg touchpad-fjernstyring. En annen fellesnevner er støtten for Smart Viera – som er Panasonics Smart TV-plattform.

Skyv video over på TV-en

Panasonic WT50

Smart Viera vil i 2012 fokusere på TV-apper og sømløs tilkobling mellom ulike enheter. Panasonic har lagt opp til et større samspill mellom håndholdte og stasjonære enheter – slik at bilder, video og så videre fra nettbrett og smarttelefoner lett kan "skyves" over på TV-skjermen.

Håndholdte enheter kan i tillegg bli brukt som fjernkontroller for TV. En egen nettleser skal også være på vei.

Panasonic skal lansere flere billigere modeller i tillegg, og disse går under navnene E50, E5, U5, X5 og C5. Disse vil være av mindre størrelse og noen vil ha mindre oppløsning enn de dyreste TV-ene.

Tilgjengelighet

DT50 og WT50 kommer til å bli tilgjengelig i størrelsene 47 og 55 tommer, mens ET5 dukker opp i 42, 47 og 55 tommer. Dette gjelder først og fremst for det amerikanske markedet, og det er mulig at TV-ene dukker opp i andre størrelser her.

Mer informasjon er ventet i februar.

(Kilde: Panasonic)

annonse