Til hovedinnhold

Sony Ericsson Robyn er X10 i miniformat

Sony Ericsson Robyn (foto: gsmarena)
Sony Ericsson Robyn (foto: gsmarena)
Sony Ericsson Kurara (foto: gsmarena)
Sony Ericsson Kanna (foto: gsmarena)
Sony Ericsson Kanna (foto: gsmarena)

Den siste tiden har det dukket opp flere rykter om nye modeller fra Sony Ericsson. Den mest spenstige av disse ser ut til å være en sak som likner mye på kommende Xperia X10. På forsiden er den så å si identisk, mens baksiden har blitt blank og avrundet, ikke ulikt ungdomsmodellen Corby fra Samsung.

Fokus på sosiale medier

Nettstedet Gsmarena har fått tak i bilder som viser nykomlingen sammen med Sony Ericssons kommende flaggskip, X10. Robyn er navnet på telefonen som foreløpig ikke er bekreftet. Skiltet telefonen er avbildet med antyder at det er snakk om en ungdomstelefon med fokus på sosiale medier som Twitter og Facebook. Telefonen er drevet av Android, men det er ikke kjent hvilken versjon av operativsystemet den vil komme med.

Flere S60-telefoner

Robyn er den andre telefonen fra svensk-japanerne det har dukket opp bilder av så langt i år. For noen dager siden dukket det opp bilder av en en fulltastaturtelefon. Navnet på denne er foreløpig U8i Kanna. Den skal kjøre Symbian S60 og er foruten fulltastaturet ikke så ulik Samsung Omnia HD.

Ryktene skal ha det til at Kanna leveres med 8 megapikslers kamera og videoopptak i HD-kvalitet. Den skal også være utstyrt med minijack-kontakt og skjerm på 3,2 tommer.

Kanna beskrives også som forholdsvis lik den kommende modellen U5 Kurara som har vært et hett navn på ryktebørsen siden november i fjor. Spesifikasjonsmessig vil de to telefonene dele svært mye om man ser bort fra fulltastaturet. Også Kurara vil være utstyrt med S60.

Proprietære løsninger på vei ut

Budskapet om at kundene (og EU) ønsker seg standardiserte tilkoblinger som mini-jack og micro-USB ser også ut til å endelig ha gått hjem hos Sony Ericsson ettersom både Kanna og Kurara ser ut til å ha hoppet bukk over selskapets egne proprietære kontakt.

Det kan virke som om Sony Ericssons plan i første omgang er å bruke disse tilkoblingene som salgsargument for toppmodellene sine, ettersom ingen av de rimelige ungdomsmodellene fra selskapet så langt har fått denne typen tilkoblinger. Det blir spennende å se både hva slags prismessig landskap Robyn blir liggende i, og om også denne vil kunne kobles direkte til vanlige hodetelefoner.

(Kilde: gsmarena.com: 1, 2, 3)

annonse