Til hovedinnhold

Sony Ericsson med mer S60

Finn Jarle Kvalheim
Video står bokstavelig talt i fokus med Vivaz.

Det har versert rykter og bilder av en ny trykkskjermmobil fra Sony Ericsson en tid. Den nye telefonen har så langt gått under navnet Kurara. Nå er nykomlingen endelig bekreftet, og navnet er Vivaz.

Telefonen er del av Sony Ericssons designkonsept "Human Curvature", altså menneskelige former. Dette er et konsept Sony Ericsson skal satse tungt på i 2010. Også kommende X10 er formgitt ut fra samme designfilosofi.

I motsetning til X10 kjører ikke Vivaz Android som operativsystem. I steden deler den opeartivsystem med kameraverstingen Satio, altså S60.

Mobilen kan ta opp video i en oppløsning på 720p, og stillbildene fanges i 8 megapiksler. Den er utstyrt med en skjerm på 3,2 tommer, og opløsningen på denne er 640 x 320 piksler. Ripemotstandsdyktig skjerm begynner nesten å bli tradisjon for Sony Ericsson, og det finner man også på denne.

Følger standarder

Det blir ikke sagt noe om hva slags type prosessor som driver telefonen, bortsett fra at den skal kjøre ved 720 MHz.

Telefonen blir ingen sinke på tilkoblingsmuligheter. Her fins trådløst nettverk og super-3G og firebånds GSM. Sony Ericsson slipper med Vivaz enda en telefon som følger standardene for lyd og datatilkobling. Det er micro-USB og 3,5 millimeters jack som gjelder på Vivaz.

Autofokus under videoopptak

Nesten samtlige trykkskjermmobiler som har blitt lansert de siste månedene har hatt Twitter og Facebook høyt på listen over funksjoner. Vivaz er ikke noe unntak og skilter med tett integrering mot de sosiale mediene.

En annen fiffig løsning er at telefonen skal kunne dele videoklipp i høy oppløsning på Youtube uten at man behøver å gå via en datamaskin. Hva videofunksjonene angår er det heller ikke dumt at nykomlingen har autofokus under videoopptak. Dette er en funksjon som tidligere i hovedsak har vært forbeholdt rendyrkede videokameraer.

(Kilde: pressemelding)

annonse