Til hovedinnhold

Mobildryss fra Sony Ericsson

I det siste har ryktebørsen summet om en ny mellommodell fra Sony Ericsson. I pressen har telefonen vært døpt både X10 Midi eller Medium og Shakira, som visstnok skal ha vært Sony Ericssons arbeidstittel for telefonen.

Telefonen plasserer seg størrelsesmessig mellom Xperia X10 og Xperia X10 Mini. Ifølge dagens pressemelding har telefonen fått navnet Xperia X8.

På spesifikasjonslisten er ikke X8 så ulik lillebror X10 Mini. Her finner vi en 600 MHz prosessor av ukjent kaliber. Sannsynligheten er stor for at det dreier seg om MSM7227 fra Qualcomm - den samme prosessoren vi finner i Xperia X10 Mini.

Telefonen kjører operativsystemet Android, og i likhet med Xperia X10 og X10 Mini er det versjon 1.6 som gjelder ved lansering. Sony Ericssons pressemelding lover at X10-modellene vil få oppgradering til Android 2.1 i årets tredje kvartal. Når og på hvilken måte X8 eventuelt vil oppgraderes får vi ikke opplyst.

Skjermen er på 3 tommer og har oppløsningen 320 x 480 piksler. Skjermen er kapasitiv og motstandsdyktig mot riper, opplyser pressemeldingen videre.

Av andre severdigeter på Xperia X8 er en komplett trådløs pakke med trådløst nett og super-3G. I tillegg ar telefonen GPS. Kameraet er på 3,2 megapiksler.

Les tester av:

Sony Ericsson Yendo

Yendo likner på en Xperia X10 Mini med Walkman-logo. Skjermen er på 2,6 tommer og har en oppløsning på 320 x 240 piksler. Kameraet kjører betydelig lavere oppløsning med kun 2 megapiksler, mot X10 Minis 5 megapiksler.

Den viktigste forskjellen på de to to mobilene er nok likevel at Yendo ikke er en Android-telefon. Den kjører Sony Ericssons eget operativsystem, men i likhet med X10 Mini har den navigasjonsikoner i hjørnene.

Prosessoren er opplyst til å kjøre ved 720 MHz, så her burde det ligge an til en svært så rask brukeropplevelse.

Selv om selv ganske enkle telefoner i dag har både super-3G, trådløst nett og GPS, stiller Yendo ribbet for disse funksjonene. Den raskeste datatilkoblingen vi finner er er Edge.

Sony Ericsson Cedar

Som alltid når Sony Ericsson-telefoner deler navn med trevirke dreier det seg om miljømobiler. Cedar er intet unntak og føyer seg inn i selskapetes Green Heart-serie.

Lader med lavt strømforbryk og resirkulerte materialer er blant stikkordene når Sony Ericsson skal være miljøvennlige. I motsetning til i siste miljøsatsing så langt, Hazel, har Cedar standard minijack og micro-USB-kontakt.

Som vanlig for disse mobilene dreier det seg ikke om en trykkskjermmobil. Cedar er en telefon i klassisk utforming, og ut fra pressebildene har den utseendemessig det meste til felles med Sony Ericsson Elm.

På spesifikasjonslisten er forholdsvis beskjedent utstyrt. Her finner vi kamera på 2 megapiksler i tillegg til 3G og super-3G.

Les tester av:

Sosialt fokus

For alle dagens nylanseringer er egne applikasjoner for sosiale nettverk et fellestrekk. Facebook og Twitter har vært viktige ord for samtlige mobilprodusenter det siste året, og Sony Ericsson fortsetter trenden.

Yendo har støtte for Googles sosiale nettverk Orkut, mens Cedar har egne applikasjoner for Youtube og Myspace. Som del av Sony Ericssons Android-telefoner kjenner nok mange Timescape som samler all kommunikasjon, enten det dreier seg om sosiale nettverk, meldinger eller e-post.

(Kilde: pressemelding)

annonse