Til hovedinnhold

Endelig har Apple bekreftet at de jobber med selvkjørende biler

Apple-sjefen letter på sløret om planene.

Aristomenis

Ryktene om at Apple jobber med teknologi for selvkjørende biler har vært tallrike, og nå har selskapet selv endelig snakket om planene. Det skjedde i et intervju som nettstedet Bloomberg hadde med Apple-sjefen selv, Tim Cook.

Cook var kanskje ikke fullt så konkret som man skulle ønsket, men han bekreftet i det minste at selvkjørende bilteknologi nå er et satsingsområde for elektronikkgiganten.

– Vi fokuserer på autonome systemer, og et av bruksområdene for autonome systemer er helt klart selvkjørende biler, men det finnes også andre. [...] Autonomi er noe som er utrolig spennende for oss, sa Cook i intervjuet.

Mange tidligere hint

Apple-sjefen Tim Cook har nå i det minste lettet litt på sløret angående selskapets selvkjørende bilsatsing.
Justin Sullivan/Getty Images/AFP

Ifølge Apple-sjefen representerer autonomi det ultimate kunstig intelligens-prosjektet, og han mener også at det er en av de aller mest krevende teknologiene innen kunstig intelligens.

Apples satsing på kunstig intelligens innen selvkjørende bilteknologi er allerede tilkjennegjort gjennom blant annet selskapets ansettelse av Jonathan Cohen, tidligere sjef for maskinlæringsavdelingen hos grafikkprosessor-produsenten Nvidia. Det er denne avdelingen som jobber med å utvikle Nvidias kunstig intelligens-systemer for nettopp biler.

Tidligere hint om at Apple jobber med selvkjørende biler har blant annet kommet i form av opplysninger om at Apple har vært i dialog med et privat testanlegg for selvkjørende biler i California, og at selskapet har hatt samtaler med bilmyndighetene i delstaten, tilsynelatende for å diskutere reguleringer knyttet til selvkjørende biler.

I det ferske intervjuet med Bloomberg ville ikke Tim Cook si noe spesifikt om hva slags produkter vi kan vente oss som resultater av satsingen på autonom teknologi, så det er dermed uvisst om Apple har planer om å lage sine egne selvkjørende biler, eller om teknologien er ment for bruk i biler produsert av andre.

Apple viste nylig frem nytt operativsystem:
Her er de 5 beste nyhetene i macOS High Sierra »

annonse