Nyhet

Apple selvkjørende bil er trolig enda nærmere en realitet

Selskapet har nå ansatt sjefen for Nvidias «kunstig intelligens»-avdeling.

Ryktene om Apples satsing på selvkjørende biler har blitt porsjonert ut i små doser i relativt lang tid, blant i form av diverse nyansettelser. Nå har selskapet hyret enda en høyt profilert person som angivelig skal jobbe med Apples selvkjørende bil. Det melder nettstedet Recode.

Apple har nemlig skaffet seg en fyr ved navn Jonathan Cohen, som hittil har jobbet som sjef for maskinlæringsavdelingen hos grafikkprosessor-produsenten Nvidia.

Utvikler «læringssystemer» for biler

Det er denne avdelingen som jobber med å utvikle Nvidias «kunstig intelligens»-systemer for biler, som er basert på selskapets Tegra X1-brikke. Nvidias satsing innen bilteknologi skrev vi om allerede i januar i år, i forbindelse med avdukingen av de to systemene Drive CX og Drive PX.

Ingen vet hvordan Apples framtidige elbil ser ut, men noen desigerne tror den vil se omtrent slik ut. Foto: Aristomenis

Dette er systemer som blant annet er i stand til å foreta avanserte analyser av bildeinformasjon som leveres ved hjelp av sensorer og kameraer, for på den måten å kunne tolke og forstå omgivelsene utenfor bilen og «lære» seg adferd i trafikken på egen hånd.

I et intervju i mai pekte Nvidia på at Drive PX-systemet kan rendre avanserte, tredimensjonale kart og landemerker med sofistikerte lyseffekter. Det legger også til rette for detaljert «syn» som bilene kan bruke til manøvrering og parkering, iog kan altså «lære» biler opp til en detaljert, visuell kartlegging av omgivelsene gjennom avansert bildegjenkjenningsteknologi.

Er i dialog med flere parter

Med andre ord er teknologien tilsynelatende svært godt egnet for selvkjørende biler. Det er imidlertid uvisst akkurat hva Apples nylige ansettelse av Nvidias Jonathan Cohen eventuelt bringer med seg av denne teknologien til selskapet, og på hvilken måte Apple planlegger å dra nytte av den.

Ansettelsen passer uansett godt inn i den lange raden av øvrige hint om at Apple jobber med selvkjørende biler. I august kunne vi for eksempel melde at Apple var i dialog med et privat testanlegg for selvkjørende biler i California, og i september var Apple i samtaler med bilmyndighetene i delstaten, tilsynelatende for å diskutere reguleringer knyttet til selvkjørende biler.

Google satser også stort på selvkjørende biler: Selskapet har imidlertid ingen planer om å bli en bilprodusent »

Les også
Microsofts kunstige intelligens kan se og svare som et menneske
Les også
Snart kan du gjøre den gamle bilen din om til en «smart-bil»
Les også
Apples selvkjørende bil kan snart komme på veiene
Les også
– Apple skal lansere en selvkjørende elbil
Les også
Apple-bilen kan være ett steg nærmere
Les også
Skal Apple begynne å lage biler?
Les også
Apple jobber trolig med Tesla-konkurrent
annonse