Til hovedinnhold

Apples selvkjørende bil kan snart komme på veiene

Er i prat med myndighetene i California.

Aristomenis

Det har sirkulert rykter om at Apple skal lansere en egen selvkjørende bilmodell i ganske lang tid, og nå har ryktene fått enda mer vann på mølla. Den britiske avisen The Guardian har nemlig fått nyss om at Apple skal være i samtaler med myndigheter i California om nettopp selvkjørende biler.

Selskapet skal nærmere bestemt være i dialog med Departement of Motor Vehicles (DMV), som mer eller mindre tilsvarer Biltilsynet i Norge.

Ville undersøke reguleringer

Apple utsendte skal være Mike Maletic, som arbeider ved selskapets juridiske avdeling. Møtet skal ha vært med DMV-sjefen i California Bernard Soriano, som visstnok også er ekspert på selvkjørende biler, samt strategisjef ved byrået Stephanie Dougherty.

Ingen vet hvordan Apples framtidige elbil ser ut, med desigerne hos Aristomenis tror den vil se omtrent slik ut. Foto: Aristomenis

Hensikten med møtet fra Apple sin side skal i all hovedsak ha vært å undersøke reguleringene knyttet til selvkjørende biler, som DMV er ansvarlige for å håndheve. Utover dette er det uvisst akkurat hva som ble diskutert, og Apple har ikke kommentert saken.

Dermed ser det altså ut til at tidligere rykter er ytterligere underbygget og at Apples selvkjørende biler kan være nært forestående. Ifølge opplysingene vi viderebragte i august har Apple allerede vært i kontakt med et privat testanlegg for selvkjørende biler.

Heter visstnok «Project Titan»

Testanlegget skal visstnok være det største i sitt slag, og blant andre Honda tester ut teknologi for selvkjørende egenskaper ved anlegget. For øvrig har vi også tidligere meldt at en av Chryslers tidligere toppsjefer har meldt overgang til Apple, noe som også peker i retning av en bilsatsing.

Om vi går helt tilbake til februar i år dukket det opp opplysninger fra kilder som hevdet at Apple hadde en elbil på gang under prosjektnavnet «Project Titan». Ifølge disse kildene skal skal Apple visstnok ha ønske om å bli en like viktig aktør innen elektriske biler som selskapet har blitt innen mobiltelefoner med sine iPhone-modeller.

I mellomtiden får Tesla flere selvkjørende egenskaper:
Elbilen får nemlig en ny, stor oppdatering »

annonse