Til hovedinnhold

Apple-bilen kan være ett steg nærmere

Chrysler-sjef går til Apple.

Aristomenis

Apple jobber angivelig iherdig med å lage en elbil, og tidligere rapporter hevder de har ansatt over 1000 mennesker for å utvikle en Tesla-konkurrent. Apple har selvfølgelig ikke sagt noe om prosjektet selv, men det begynner å bli vanskelig å holde på hemmelighetene. Nå har de nemlig ansatt en av Chryslers tidligere toppsjefer, Doug Betts, skriver Wall Street Journal.

Lang fartstid i bilindustrien

Betts tittel hos Chrysler var «Global head of operations - product and service quality», hvor han sto ansvarlig for kvaliteten på selskapets biler. Han har tidligere jobbet for Nissan og Toyota i lignende stillinger. Hva han gjør hos Apple er ikke sikkert, men det ikke akkurat utenkelig at det i hvert fall har noe med biler å gjøre.

Betts' ansettelse er naturligvis ingen garanti for at en Apple-bil eksisterer. Han kan for eksempel ha blitt ansatt for å holde orden på Apples CarPlay-tjeneste. Det er imidlertid langt mer sannsynlig at han har fått en tilsvarende rolle hos Apple, hvor han skal sikre kvaliteten på deres kommende elbil. I sin tid hos Chrysler skal han imidlertid ha slitt med å forbedre kvaliteten på bilene. I 2014 sa han opp jobben etter at Chrysler fikk en dårlig vurdering av det amerikanske forbrukerbladet Consumer Reports.

Apple sikret seg nylig også en av Europas fremste forskere innen selvkjørende biler, skriver Wall Street Journal. Dermed kan det tenkes at Apple vil konkurrere med andre selskaper som jobber med selvkjørende biler, slik som Google, Volvo og Tesla.

Selvkjørende biler er smartere enn du tror:
Googles biler har bare vært i 11 ulykker på seks år »

(Kilde: Wall Street Journal)

annonse