Til hovedinnhold

– Apple skal lansere en selvkjørende elbil

For første gang har vi bevis for at selskapet kaster seg inn i bilmarkedet, ifølge The Guardian.

Aristomenis

Det har lenge versert rykter om at Apple er i gang med å utvikle en selvkjørende elbil, men så langt har det vært fint lite annet enn spekulasjoner. Nå kan imidlertid The Guardian diske opp med helt nye opplysninger, som ifølge avisen «...bekrefter at Apple skal lage en selvkjørende bil.»

I kontakt med testanlegg for selvkjørende biler

GoMentum Station er bygd rundt et gammelt militært testanlegg. Foto: GoMentum Station

Opplysningene stammer ifølge CNET fra dokumenter som ble frigitt etter et krav om offentlig innsyn i Apples virksomhet. I dokumentene står det svart på hvitt at Apple har vært i samtaler med representanter fra GoMentum Station, et privat testanlegg for selvkjørende biler nær San Francisco. Testanlegget skal visstnok være det største i sitt slag, og blant andre Honda tester ut teknologi for selvkjørende egenskaper her.

En av Apples representanter, Frank Fearon, har ifølge dokumentene kontaktet GoMentum:

– Vi vil (...) gjerne få et innblikk i når og hvor lenge fasilitetene er tilgjengelige, og også hvordan vi måtte bli nødt til å koordinere aktivitetene sammen med andre aktører.

En av representantene fra testfasiliteten svarte i en e-post at de ville «...utsette en omvisning, men gjerne ha et møte for å holde kontakten og planlegge testingen deres.»

Om Apple lanserer en elbil, vil de gå rett i strupen på Tesla og deres Model S. Foto: Torstein Norum Bugge, Teknofil.no

Aktører som Google (nå «Alphabet»), Volvo og Tesla er allerede dypt involvert i selvkjørende biler, så at Apple vil kaste seg med er kanskje ikke så rart. I den siste tiden har dessuten Silicon Valley-giganten blant annet ansatt en tidligere Chrysler-sjef, samt også en rekke tidligere ansatte hos et firma som produserer bilbatterier.

Det er flere som har tro på Apples elbil-drøm:
– Apple vil lage elbil, hevder en av selskapets investorer »

(Kilde: CNET, The Guardian)

annonse