Nyhet

Dette våpenet «skyter ned» dronen din

Video: Nøytraliserer droner på opptil 400 meter.

Den amerikanske forskning- og utviklingsorganisasjonen Battelle har nå utviklet et våpen som skal nøytralisere flyende droner som befinner seg i uønsket luftrom, melder selskapet i en pressemelding.

Våpenet som nå skal dronene til pers har fått navnet DroneDefender, og skal kunne ta ut uønskede droner fra opptil 400 meter – uten at selve farkosten blir skadet.

Bruker radiosignaler som ammunisjon

Det nye våpenet ser ut som en krysning av et maskingevær og en TV-antenne, og skal bruke radiosignaler som ammunisjon for å få has på dronene.

Rekkevidden på DroneDefender er oppgitt til hele 400 meter, hvor den skyter ut radiosignaler med rundt 30 graders spredning. Signalene får dronen til å tro at den har mistet kontakten med senderen sin.

Dermed vil dronen ta i bruk nød-metoden som er programmert inn, der den for eksempel flyr tilbake til posisjonen den lettet fra eller gjennomfører en kontrollert landing. Dermed skal DroneDefender i teorien ikke skade dronen annet enn å forstyrre signalene som sendes til den.

Hvis våpenet faktisk fungerer vil vakter eller annet personell, som for eksempel passer på et arrangement som ikke vil filmes, kunne stoppe dronen fra å tvinge seg på.

Neppe solgt over disk

Det nye våpenet veier omlag fem kilogram, og bruker kun 0,1 sekunder på å starte opp fra du slår den på. Etter alt å dømme vil den nye oppfinnelsen finne veien til markedet i løpet av 2016.

Sitter du nå med tanker om at DroneDefender passer utmerket for å «skyte» ned naboens drone, blir gleden kortvarig. Våpenet vil etter alt å dømme ikke bli tilgjengelig for vanlige forbrukere, men kun tas i bruk av statlige organisasjoner.

Droner kan også brukes til hendige formål:
Se hvordan disse to dronene på egenhånd lager en bro »

(Kilde: Battelle, YouTube)

Les også
Snart trenger du bare å trykke på en knapp for å ta over kontrollen til naboens drone
Les også
Mann skjøt ned drone med hagle - får ingen straff
Les også
Dette skal være en av verdens minste 4K-kameradroner
Les også
Amazon får lov til å teste dronelevering
Les også
Slik blir du dronepilot
annonse