Til hovedinnhold

LG lanserer miniversjon av G2

Men, her er det mye som er krympet.

LG

LG G2 Mini

Størrelse: 12,96 x 6,6 x 0,98 cm
Vekt: Ukjent
Skjerm: 4,7 tommer, 540 x 960 piksler, IPS, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 4.4.2 KitKat
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) inntil 42,2 Mbps, LTE (4G) Wi-Fi
Kamera: 8 megapiksler, autofokus, HDR, panorama
Maskinvare: Qualcomm Snapdragon 400, fire kjerner @ 1,2 GHz, Adreno 305 GPU
Minnekort: 8 GB intern lagring, støtter Micro-SD
Teknologi: Bluetooth A2DP, USB, Wi-Fi, AGPS
Batteri: 2420 mAh
Forventet pris ved lansering: Ukjent
Tilgjengelig i Norge: Ukjent

LG G2 er et av mobilmarkedets beste kjøp. Vi er ikke like sikre på mini-modellen, som i hovedsak ser ut til å dele design med flaggskipet.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Det har lenge blitt spekulert i om LG ville krympe toppmodellen sin. G2 ble lansert på høstparten i fjor, og både var, og er, en av de mest heftige og prisgunstige toppmodellene du kan kjøpe. Nå har mobilprodusenten lansert G2 Mini, men den er kanskje ikke alt vi hadde håpet på.

Ryktene i forkant ville nemlig ha det til at LG var på vei i Sonys fotspor, ved å lansere en mindre utgave med akkurat like mye futt som toppmodellen. På dette området ser det ut til at LG legger seg mye nærmere Samsungs variant. Her er det nemlig kuttet kraftig i spesifikasjonslisten.

Les også: LG G2 kan komme i miniversjon

Kanskje ikke så liten

Som for mange av de nyere mini-variantene er det egentlig ikke noen brlfih liten telefon. Skjermen på den nye telefonen er 4,7 tommer stor, mot toppmodellens 5,2 tommer. Det skal likevel sies at en av G2s viktigste egenskaper er svært smale rammer rundt skjermen. Dermed er den ikke mange millimeterne større enn Sonys kompaktversjon av Z1, til tross for den store skjermen.

Selv om den altså er ganske stor, er skjermen forholdsvis lavoppløst. Her får du 960 x 540 piksler – en oppløsning vi må et par år tilbake for å finne i typiske toppmodeller.

Mindre krutt

På innsiden er den kraftige Snapdragon 800-brikken vi kjenner fra toppmodellen byttet ut med en svakere Snapdragon 400-brikke. Det betyr fire prosessorkjerner på 1,2 GHz. Det er vesentlig svakere enn G2s fire prosessorer som surrer og går med 2,3 GHz klokkefrekvens. Telefonen skal også lages i en variant med Nvidias Tegra 4i-brikke. Det er den enkleste av Tegra 4-løsningene.

Både arbeidsminnet på 1 gigabyte, og den interne lagringsplassen på 8 gigabyte er solide steg ned fra det G2 byr på. Her skal det imidlertid være plass for minnekort. Fraværet av minnekortplass er en av de få tingene vi har å utsette på dagens toppmodell fra LG.

Les også: Test av Sony Xperia Z1 Compact

Ukjent pris og lansering

Det optisk stabiliserte kameraet i G2 er også erstattet av et kamera med lavere oppløsning, og uten stabilisering. Også batteriet har krympet kraftig, sammenliknet med toppmodellen. Hva det betyr for batteritiden er imidlertid litt vanskelig å si.

Det gjenstår å se hva G2 Mini vil koste, og om, eller når den kommer til Norge. Siden dette er en lettversjon, snarere enn en liten toppmodell, ser det ut til at den først og fremst er rettet mot veksmarkeder. LG vil starte salget i asiatiske markeder, Russland og Sør-Amerika.

Vi regner med å se mer til G2 Mini når mobilmessen Mobile World Congress åpner førstkommende mandag. Se opp for en sniktitt på den, og mye mer, i løpet av den kommende uken.

Les testen av flaggskipet LG G2 »

(Kilde: theverge.com)

annonse