Til hovedinnhold

Project Phenix tar piratbeskyttelse til et nytt nivå

Vil la deg bytte filmer med vennene dine.

Fox, Warner, SanDisk og Western Digital har slått seg sammen for å fremme en ny type DRM-aktig piratbeskyttelse som de kaller Project Phenix.

Dette er en nettskybasert lagringsløsning for hovedsakelig filmer og TV-serier og gjør at du lettere kan bytte eller selge innhold videre til venner eller andre.

Støtter UltraViolet

Project Phenix lar deg sikkerhetslagre filmer på en bærbar lagringsenhet – som SD-minnekort, USB-pinner eller portable harddisker. Prosjektet er utviklet av Secure Content Storage Association (SCSA) og inneholder teknologi som er kompatibel med UltraViolet – en løsning som er støttet av Hollywood og lar deg kjøpe og streame filmer fra nettskyen.

Ideen er å få ulike typer lagringsmedier til å støtte et eierskifte, slik at filmer som har blitt lastet ned fra en nettjeneste følger lovlig med.

Skal være enkelt

– SCSA vil tilby kunder en digital løsning for filmer og TV-serier som er like enkel i bruk som DVD og Blu-ray, sier Bert Hesselink, teknisk sjef fra Western Digital.

– Denne løsningen lar forbrukere lagre kjøpt HD-innhold i et sikkert digitalt bibliotek på en harddisk, sammen med bilder, musikk og videoer. Dette innholdet kan enkelt bli sett i hjemmet på en TV, PC eller nettbrett, eller hvis eieren er på farten med en bærbar kopi av biblioteket. Dermed kan man se filmer uten en Internett-forbindelse, som på et fly, i en bil, på et tog eller på et avsidesliggende sted.

Selg filmen videre

Denne nye teknologiske standarden gjør at du for eksempel kan sette en SCSA-godkjent USB-pinne inn i en støttet TV, PC eller nettbrett og se en film du har kjøpt fra nettet. Innholdet er bundet til lagringsenheten, og derfor kan du også videreselge denne uten problemer, ettersom det ikke blir laget en digital kopi.

Når det bare er den billige lagringsenheten som bytter eier, vil det være mulig å selge digitale filmer videre, på samme måte som DVD-er eller gamle videokassetter. Dette er ikke mulig i dag, og har vært en viktig kritikk mot nettjenester de siste årene.

(Kilde: Pressemelding)

annonse