Nvidia åpner for strålesporing for flere GTX-grafikkort

Drivere kommer i april måned.

Et av de store salgspunktene til Nvidias nyeste grafikkort – altså RTX-serien – er at disse kortene tillater bruk av strålesporing eller ray tracing i spill.

Nå åpner Nvidia også opp for bruk av DirectX Raytracing (DXR) på flere GTX-merkede grafikkort, inkludert de fleste i Pascal-familien. Det vil si at snart tre år gamle GeForce GTX 1080 og dens søsken vil kunne nyttegjøre seg av teknologien.

Lista over kompatible kort går helt ned til GTX 1060 6GB. Det nye Turing-baserte GTX 1660 er selvfølgelig også med på moroa.

Går ikke akkurat unna

Men at Nvidia nå kommer med drivere som åpner opp for strålesporing for eldre grafikkort, betyr ikke at de bedriver magi. På RTX-serien kjøres teknologien på kortenes RT-kjerner – maskinvare som ganske enkelt ikke eksisterer på GTX-kort.

Pascal- og Turing-kort uten RT-kjerner må derfor bruke andre deler av maskinvaren til å gjøre det samme, og dette tar mye lenger tid.

Dette betyr at selv forrige generasjons toppmodell, GeForce GTX 1080 Ti, vil slite med å levere anstendig ytelse når strålesporing med alle effekter er påslått.

GTX-strålesporing på linje med RTX-kort vil altså fremdeles være utelukket, men dette vil åpne opp for bruk av teknologien på lavere strålesporingsinnstillinger og/eller oppløsninger – noe som da forhåpentligvis vil se bedre ut enn å ikke ha denne muligheten i det hele tatt.

Ute etter et rimelig RTX-kort?
Vi har testet et par GeForce RTX 2060 >>>

(Kilde: Nvidia)

Les også
RTX 2060: Billig-RTX-grafikk: Vi tester hvilket kort som gir deg mest valuta for pengene
Les også
Strålekrise hos Nvidia
Les også
Battlefield V blir det første spillet med strålesporing
Les også
Nvidias RTX-kort åpner en ny æra for 3D-grafikk
annonse