Til hovedinnhold

Plukk og miks med Chess OnFlex

Å kunne skreddersy ditt eget abonnement, med et antall ringeminutter, SMS, MMS og megabytes, har vært et konsept som vi har ventet lenge på. For et år siden lanserte danske Telia et slikt abonnement (Flex) som var så bra at vi følte det som vår plikt å kaste ut et agn til norske operatører, og håpe at noen ville bringe konseptet til Norge. Telia Flex har ifølge danske mobilnettsteder også blitt svært godt mottatt av danskene. Ludo Mobil signaliserte tidlig at de ønsket å være først i landet med å tilby skreddersydde abonnement, men da Ludo Blå ble lansert kunne du verken inkludere datatrafikk eller MMS, samt at prisnivået på ringeminuttene og SMS var satt for høyt til å kunne konkurrere med andre pakkepris- og fastprisabonnement. I januar i år gjentok vi oppfordringen om å tilby et abonnement man kunne sette sammen selv á la Telia Flex.

Nå gjør operatøren Chess nettopp det; Med Chess OnFlex kan du selv velge antall ringeminutter, SMS, megabytes og MMS og få en god totalpris på pakka.

300 kombinasjoner
Et stort poeng med slike abonnement er at du må kunne ha mange satser å velge mellom i hver kategori, og for ringeminutter og SMS har Chess OnFlex fem satser på hver. For datatrafikk tilbyr de fire satser, men her savner vi et nivå mellom 100 MB og 1 GB – for eksempel 4-500 MB, som er en mengde som er godt egnet for ivrige mobilsurfere. Det er imidlertid positivt at du kun betaler 99 øre per MB for bruk utover den valgte mengden. For MMS tilbyr Chess tre valgmuligheter, og det er passe. Fordelen med å skreddersy ditt eget abonnement er selvsagt at du kan få gode priser på det du bruker mest.

- Den minste totalpakken koster 99 kroner måneden og inneholder pakker for både tale, SMS, MMS og data. Den enkelte forbruker kan selv velge det mønsteret som passer sitt forbruk. Mobilbruk er svært individuelt og i dette Flex-abonnementet er det i realiteten 300 kombinasjoner, sier markedsdirektør Jarle Alvær i Chess.

- I en perfekt mobilverden setter kunden selv sammen abonnementet. Den muligheten lanserer vi, sier han.

Individuelt ringemønster
Alvær påpeker at dagens mobilbrukere er langt mer bevisste på eget ringemønster enn for noen år siden, og at folk er opptatt av tjenester som dekker deres behov. Med et slikt abonnement ligger alt til rette for å skreddersy det etter individuelt ringemønster. Priser for overforbruk med Chess OnFlex er 69 øre i startpris og per minutt, 39 øre per SMS og 99 øre per MB- og per MMS. Det er godkjent.

- Dette er et svært vennlig abonnement fordi man blir belønnet med lave priser selv om man går utover de rammer som ligger i fastpriskonseptet. Chess har alltid dyrket frihet for norske forbrukere og det er naturligvis ikke bindingstid på fastprisen vi tilbyr, sier Alvær.

Han legger til at kunder som ønsker å kjøpe ny mobil med Chess OnFlex vil få tilgang til deres gunstigste nedbetalingsløsning på det området.

- På den måten bistår vi kunder med å få ny mobiltelefon om ønskelig, sier han.

Veldig spennende konsept
Som Alvær sier koster det billigste alternativet med Chess OnFlex 99 kroner per måned. Da får du 120 ringeminutter og 130 SMS, samt 10 MB data og 5 MMS gratis. Ringeprisen er på 50 øre per minutt – uten oppstartspris – med dette alternativet, og det er helt klart akseptabelt. SMS-prisen på 30 øre er også godkjent for det laveste nivået (130 SMS). De fire høyere nivåene for ringeminutter er 180 minutter (44 øre/min.), 420 minutter (31 øre/min.), 720 minutter (29 øre/min.) og 3 000 minutter (11 øre/min.). Både nivåene og prisene virker gunstige. Det samme gjelder SMS-nivåer og priser. For datatrafikk kan du velge 100 MB, 1 GB eller ”fri bruk”(antar at en hastighetsbegrensning etter 4 GB er gjeldende), foruten de 10 MB som er gratis på laveste nivå. Men her kunne Chess med fordel inkludert et nivå mellom 100 MB og 1 GB, ettersom 3-500 MB per måned etter sigende er et gunstig nivå for mobilsurfing. Med danske Telia Flex er 300 MB et eget nivå, men ikke 100 MB. Pose og sekk hadde vært ideelt. MMS-nivåene til Chess OnFlex er bra.

Alt i alt fremstår Chess OnFlex som et like godt abonnement som Telia Flex. Og det var nettopp det vi etterlyste på det norske markedet for et års tid siden. Med tanke på interessen rundt dette abonnementet i Danmark, blir det spennende å se om også norske brukere liker konseptet. Dette er kulminasjonen av det populære pakkepriskonseptet vi har sett de siste par årene, og det er svært gledelig at Chess satser på dette med OnFlex.

Om dette lønner seg i kroner og øre for deg, kan imidlertid være vanskelig å bedømme. Med over 300 ulike kombinasjoner av Chess OnFlex er det vanskelig å inkludere alle i de ulike priskalkulatorene. I Ringepriser velges automatisk den kombinasjonen som er billigst i forhold til gitt ringemønster. Det er verdt å bemerke at de billigste pakkeprisabonnementene også kan komme høyere på resultatlisten enn Chess OnFlex. Men med de ulike nivåene er i alle fall abonnementet du skreddersyr selv et konkurransedyktig og spennende alternativ. Som vi alltid presiserer er det ditt eget ringemønster som har betydning for hvilket abonnement som blir billigst for deg.

Mer om
annonse