Til hovedinnhold

Microsoft vurderer Office til Linux

Kan komme allerede neste år.

iStock/16897651, Microsoft, Larry Ewing, Simon Budig og Anja Gerwinski.

Den frie og åpne operativsystemfamilien Linux blir stadig mer utbredt, takket være økt brukervennlighet i de mest populære utgavene og lanseringen av mange storspill på plattformen.

Flere offentlige myndigheter velger å bytte til Linux-baserte systemer, og dermed må gamle giganter som Microsoft brette opp ermene for å ta igjen tapte markedsandeler.

Ifølge nettsiden Phoronix skal nemlig det amerikanske selskapet være interessert i å slippe en egen Linux-versjon av kontorpakken Office. Dette kan skje allerede i 2014.

Full Linux-utgave

Økt bruk av Linux innebærer økt bruk av gratis Office-rivaler som OpenOffice og LibreOffice. Man kan riktignok dytte inn Microsoft-pakken i Linux via tjenester som Wine, men dette er ikke et fullverdig alternativ.

I helgen ble konferansen Free Open-Source Developers' European Meeting (FOSDEM) avholdt i Brüssel i Belgia. Her fikk nettsiden Phoronix høre en interessant nyhet fra en ikke-navngitt kilde, som gikk ut på at Microsoft for alvor vurderer å ta en ordentlig titt på en fullstendig Linux-utgave av Office.

Linux har vist seg å være et kommersielt levedyktig system, noe Microsoft ikke kan ta seg råd til å gå glipp av. Selskapet skal for eksempel gi ut en Office-versjon på det Linux-baserte operativsystemet Android for smarttelefoner senere i år.

Ingen Linux-fiende

Microsoft er angivelig i gang allerede med å teste Linux-versjoner av Office internt. Om dette resulterer i en lansering i 2014 gjenstår å se, men det er ikke helt umulig.

Den amerikanske datagiganten er ikke helt fremmed fra å jobbe med ulike Linux-prosjekter. De bidrar for eksempel til virtualiseringsdrivere for Linux-kjernen, og sponser blant annet den årlige LinuxTag-konferansen i Tyskland.

Foreløpig er det ingen offisielle Microsoft-programmer for Linux, med unntak av samtaletjenesten Skype, som selskapet kjøpte opp tidligere.

(Kilde: Phoronix)

annonse