Til hovedinnhold

Slik er Samsung Galaxy Note II

IFA 2012: Samsung lanserte etterfølgeren til Galaxy Note.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Da Samsung lanserte Galaxy Note var det mange som ikke hadde særlig tro på produktet. Note var for stor til å kunne kalles en telefon, og for lite til å kunne kalles et nettbrett, mente mange. Men Samsung gjorde spådommene om fiasko til skamme, og solgte hele ti millioner enheter bare i løpet av de første ti månedene.

På IFA-messen i Berlin lanserte Samsung etterfølgeren, Samsung Galaxy Note II. Mobilen, eller nettbrettet om du vil, er blitt kraftig oppgradert siden forrige versjon.

Lanseres med Android 4.1 Jelly Bean

Note II er smalere og tynnere enn forgjengeren, og den kommer med Android 4.1 Jelly Bean allerede fra lanseringsdatoen. Blant nyhetene i Jelly Bean er at ytelsen i brukergrensesnittet skal være bedre, i tillegg til en del nye tjenester og funksjoner.

Du kan lese mer om vår opplevelse av Jelly Bean i testen av Google Nexus 7-nettbrettet.

I likhet med forgjengeren er også Note II utstyrt med S Pen, Samsungs penn for betjening av skjermen. Den nye utgaven har imidlertid fått en del nye funksjoner, som for eksempel at du kan holde inne knappen på S Pen for å klippe ut bilder, som du så kan lime inn i et dokument i den forbedrede S Note-appen for notater.

Samsung Galaxy Note II.Foto: Samsung

Note II ser deg

En morsom ny funksjon, er at Galaxy Note kan våkne opp fra dvalemodus i det du beveger hånden over den. Skjermen gir deg da overblikk over nye meldinger, tapte anrop, værmelding og annet. Beveger du pennen over ikoner på skjermen får du forhåndsvisning av hva som skjuler seg bak.

Denne funksjonen er praktisk hvis du har fått mange e-poster, og ikke vil åpne hver eneste en for å finne ut hva som skjuler seg i dem. I stedet kan du bare bevege pennen over e-postene for å se hva de inneholder.

Skulle du glemme igjen pennen på bordet, vil Note II vibrere for å si ifra at du har lagt den igjen.

5,5-tommers skjerm

Skjermen på Note II er på 5,5 tommer, mot 5,3 på forgjengeren. Den har oppløsning på 720 x1280 punkter og 16:9-format, som gjør at den passer bra til å se film på. Panelet er av typen Super AMOLED, som på Note.

Maskinvaren er kraftig oppgradert siden forrige versjon, og det er nå en firekjerners prosessor på 1,6 GHz på innsiden. Den forrige modellen hadde en tokjerneprosessor på 1,4 GHz. Det er Samsungs egen Exynos 4412-systembrikke som benyttes.

Også batteriet er blitt kraftigere. Mens Galaxy Note hadde et batteri på 2500 mAh, er batteriet på Note II på 3100 mAh. Om det vil gi noen ekstra timer i faktisk levetid, gjenstår å se når vi får testet telefonen.

Se video i eget vindu

Når du ser video på Note II kan videoavspillingen foregå i et eget vindu, som du kan flytte rundt på skjermen. Dermed kan du fortsette å se på video samtidig som du surfer på nettet eller gjør andre oppgaver.

Du kan også åpne en nettleser i et eget vindu hvor som helst på skjermen, og åpne linker uten å måtte veksle mellom flere vinduer.

Samsung Galaxy Note II kommer i salg i oktober til en pris på 5.000 kroner.

Vi kommer tilbake med en sniktitt på Note II når vi får kikket nærmere på det på IFA-messen i Berlin.

Les også om Samsungs øvrige produktlanseringer:

annonse