Til hovedinnhold

Slik blir Samsungs råeste systembrikke

Exynos 5 Dual kommer med neste generasjon ARM-prosessor og støtte for superhøyoppløselige skjermer.

Samsung

Samsung har nettopp sluppet et whitepaper som beskriver selskapets neste generasjon systembrikke, Exynos 5 Dual – eller Exynos 5250, som den også kalles. Det er Android Authority som melder dette.

Exynos 5 Dual blir verdens første systembrikke som er basert på den nye Cortex A15-prosessoren. Brikken vil ha to Cortex A15-prosessorer på 1,7 GHz, og den vil i tillegg være utstyrt med en Mali T604 GPU (grafikkprosessor).

Cortex A15 er neste generasjon ARM-prosessor, og etterfølgeren til Cortex A9. Exynos 5250 vil være en konkurrent til Qualcomms S4-systembrikke, som er basert på Krait-prosessoren. Men ytelsen til Cortex A15 skal være noe bedre.

Den nye grafikkprosessoren erstatter Mali 400-prosessoren som brukes i Samsung Galaxy S III og S II.

Støtte for USB 3.0 og trådløse skjermer

Grafikkprosessoren i den nye brikken støtter såkalt Wi-Fi Display, som gjør det mulig å vise bilder på en ekstern skjerm via trådløst nettverk.

Det er også støtte for USB 3.0, det vil si at du kan overføre data med en hastighet på opptil 5 gigabyte i sekundet, som er en tidobling i forhold til USB 2.0. Du skal for øvrig kunne koble både mus og tastaturer til mobiltelefoner med Exynos 5 Dual-brikken.

Øvrige spesifikasjoner:

  • 1,7 GHz tokjerneprosessor (CPU), Cortex A15
  • Mali T604 grafikkprosessor (GPU)
  • Støtte for skjermoppløsninger opptil WXQGA (2560 x 1600)
  • OpenGL ES3.0 og OpenCL 1.1 full profile
  • Wi-Fi Display
  • 12,8 GB/s minnebåndbredde med 2-ports 800 MHz LPDDR3 RAM-støtte
  • 1080p 60 fps video
  • USB 3.0-støtte

Produksjonen av Exynos 5 Dual starter opp i løpet av året, og vi kan antagelig vente å se de første mobiltelefonene og nettbrettene med brikkene tidlig neste år.

Du kan lese mer om Exynos 5 Dual hos Samsung.

Les også: ARM viser fremtiden til mobil grafikk

(Kilde: Android Authority)

annonse