Til hovedinnhold

Lanserte Note II og Windows 8-produkter

Vi fulgte Samsungs lansering i Berlin.

Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Selv om den store forbrukerelektronikkmessen IFA i Berlin egentlig ikke begynner før på fredag, tjuvstarter flere mobilprodusenter som vanlig showet. LG har allerede lansert sin nye toppmodell, LG Optimus G, og onsdag kveld var det klart for Samsungs Unpacked-pressekonferanse.

Her får du en oppsummering av kveldens produktlanseringer:

11. Samsung med Windows 8-mobil!

Ikke før trodde vi det var slutt på produktlanseringer fra Samsung, før Samsung plutselig trekker frem en Windows 8-mobil. Dette er den første Windows 8-mobilen som er blitt annonsert.

Telefonen får navnet ATIV S. Den får en 4,8-tommers HD Super AMOLED-skjerm og et 8 megapiksel kamera. Den er 8,7 mm tykk og kommer med et batteri på 2300 mAh.

Systembrikken er en Snapdragon S4 med 1,5 GHz tokjerneprosessor.

10. ATIV Tab med Windows 8

ATIV Tab er det tredje Windows 8-nettbrettet, og i motsetning til de to andre benytter det en ARM-basert prosessor. Nettbrettet har en 10,1-tommers skjerm med oppløsning på 1366 x 768 punkter, det er 8,9 mm tykt og veier 570 gram. Kommer med et batteri på 8200 mAh.

Nettbrettet vil komme med inkludert Skydrive-lagringsplass. Intern lagring er 32 eller 64 GB.

9. Windows 8-produkter fra Samsung

Damian Cusick i Samsung Electronics i Storbritannia kommer på scenen.

Samsung lanserer sine første Windows 8-produkter.

Cusick viser frem det som ser ut som en vanlig bærbar PC, men hvor du kan ta av skjermen. Ligner umiddelbart på Asus Transformer-nettbrettene – men kjører naturligvis Windows 8.

Nettbrettet, som heter Samsung ATIVsmart PC, har Wi-Fi, 3G og 4G. Øvrige spesifikasjoner: 11,6-tommers skjerm, 2 GB RAM, 128 GB SSD, Intel-prosessor. Vekt på 750 gram og tykkelse på 9,9 mm.

I tillegg kommer det en ATIVsmart PC Pro-modell, som får Core i5-prosessor, 4G RAM, 256 GB SSD.

8. Samsung lanserer kompaktkamera med Android!

Samsung-sjefen dukker opp på scenen igjen, og det er ikke slutt på de spennende nyhetene. Nå lanseres nemlig Galaxy Camera – et kompaktkamera som kjører Android 4.1! Nikon lanserte et lignende kamera forrige uke.

Med Galaxy Camera kan du endelig kjøre Instagram på et skikkelig kompaktkamera :-).

Kameraet har støtte for både Wi-Fi, 3G og 4G (!). Skjermen er på 4,8 tommer. Selve kameraet har en 16 megapiksel CMOS-sensor, 21X zoom og optisk bildestabilisator.

Her kan du lese flere detaljer om det nye kameraet: Samsung lanserte Android-kamera

7. Jelly Bean til Galaxy S III

Der fikk vi bekreftet at Android 4.1 Jelly Bean vil komme til Galaxy S III "veldig snart".

Presentasjonen av Galaxy Note II er over.

Her finner du flere spesifikasjoner på den nye mobilen: Slik er Galaxy Note II

6. Tilleggsutstyr

Det vil komme flere typer tilbehør til Galaxy Note II, blant annet en annen penn og et Bluetooth-hodesett.

5. Mer om pennen

Vi får nå vite litt mer om den nye pennen, og hvordan du kan holde pennen over ulike elementer for å få en forhåndsvisning. Nå vises galleriet, hvor du kan holde pennen over miniatyrer av bilder og få en forhåndsvisning av bildene uten å måtte åpne dem.

Med programmet S Planner (kalenderen) kan du nå bruke pennen direkte i kalenderen for å for for eksempel sirkle rundt datoer eller sette en hake ved en dato du bør huske.

4. Flere detaljer om Note II

Jean-Daniel Ayme fra Samsung kommer på scenen for å fortelle mer om Note II.

Han forteller at det før Note var mange smartmobiler og nettbrett, men ingenting i mellom. – Vi har tatt alle forbedringene fra Galaxy Note 10.1 og puttet dem inn i Note II, og laget den kraftigste smartmobilen på markedet, sier Ayme.

Selv om skjermen er blitt større, skal ikke selve telefonen ha blitt større. Den er 9,4 mm tykk og veier 180 gram.

Pennen i Note II er blitt enda bedre, og kan nå gjenkjenne 1024 nivåer av trykk. Du kan nå enkelt bruke pennen til å klippe ut informasjon, som du så kan lime inn i notater.

3. Spesifikasjoner

Galaxy Note II får en 1,6 GHz firekjerners prosessor, 2 GB RAM, Android 4.1 Jelly Bean, og kommer med et batteri på 3.100 mAh. Dette er opp fra 2.500 mAh i den "gamle" Note-en.

Note II vil bli lansert sammen med 260 partnere i 128 land.

2. Toppsjefen introduserer Galaxy Note II

Samsungs toppsjef JK Shin kom nettopp på scenen.

Shin begynner med å si at Galaxy Note introduserte en helt ny kategori produkter, og fortsetter med å annonsere neste generasjon Note. Introvideo for Galaxy Note II! Og Note kommer ut av en tryllekunstners hatt.

Skjermen er større, mer lyssterk og skarpere, sier Shin. Den er litt smalere og høyere.

Note II har en forbedret penn, og du kan nå holde pennen over elementer på skjermen for å få forhåndsvisning. For eksempel holde pennen over e-poster for å se hva som skjuler seg i e-posten uten å åpne den først.

1. Vi er på plass i salen

Det er tryllekunstneren David Goldrake som introduserer showet. "Denne kvelden vil vi få se noe helt spesielt – noe vi vil huske lenge, sier han."

Så kommer Jim Wenders inn på scenen. Tysk filmregissør, forfatter og fotograf. Wenders holder en Galaxy Note 10.1 i hånden og snakker om hvordan slike nettbrett kan gjøre en mer kreativ. Han snakker om produksjonen av "Wings of Desire, og sier han er stolt av å være en "ambassadør for Galaxy Note".

annonse