Nyhet

Android-kamera fra Samsung

IFA 2012: Kjør Instagram på kompaktkameraet.

Forrige uke lanserte Nikon et kompaktkamera med Android. I dag fulgte Samsung – noe overraskende – etter ved å lansere sitt eget Android-baserte kamera.

Kameraet har fått navnet Galaxy Camera, og er et 16 megapiksel kompaktkamera med Android 4.1 som operativsystem. Det betyr at kameraet kan kjøre alle apper du kan laste ned fra Google Play. For et kamera er det spesielt bildebehandlingsapper som Instagram som er aktuelle, men det er heller ingenting i veien for å surfe på nettet eller spille Angry Birds på Galaxy Camera.

4,8-tommers touchskjerm

Galaxy Camera har en 4,8-tommers touchskjerm med HD-oppløsning. Selve kameraet har en 16 megapiksel BSI CMOS-sensor og en lyssterk optikk med 2,8 blender og 21 ganger optisk zoom.

Kameraet har DLNA, slik at du kan vise bilder på en DLNA-kompatibel TV via Samsungs AllShare-løsning. Det følger med 50 GB Dropbox-tilgang på kjøpet, slik at du slipper å måtte overføre bilder til USB-pinner eller eksterne harddisker. I stedet laster du dem bare opp til "skyen" etter hvert som du tar bildene.

Talestyring gjør at du kan ta bilder ved å snakke til kameraet, i stedet for å bruke den vanlige selvutløserfunksjonen.

Galaxy Camera kommer til Norge i oktober til en pris på 4.500 kroner.

Les også om Samsungs øvrige produktlanseringer:

Les også
Enormt Windows-nettbrett
Les også
3G og Android i et kamera
Les også
Her er verdens første Windows 8-mobil
Les også
Slik er Samsung Galaxy Note II
Les også
Lanserte Note II og Windows 8-produkter
annonse