Til hovedinnhold

HPs enorme snuoperasjon ser ut til å fungere

PC-giganten var godt fornøyd med de siste kvartalstallene.

Den langvarige og kraftige nedgangen i PC-salg har rammet de fleste PC-produsentene relativt hardt og har fremtvunget til dels store omstillinger. Dette gjelder ikke minst verdens nest største aktør HP, som blant annet har sett seg nødt til å sparke tusenvis av ansatte og kunngjort en splittelse av selskapet.

Allerede for temmelig nøyaktig ett år siden la HP frem kvartalsresultater som indikierte at selskapets tiltak hadde begynt å hjelpe, da et dundrende underskudd fra året før omsider hadde blitt snudd til overskudd. Nå har selskapet lagt frem de ferskeste bunnlinjene, som langt på vei bekrefter at omstillingene fortsetter å ha en positiv effekt.

HP-sjefen fornøyd

Den totale omsetningen for fjerde kvartal, som endte 31. oktober, lå på 28,4 milliarder dollar. Dette er en nedgang på cirka 2 prosent i forhold til samme periode i fjor. Netto inntjening lå på 1,3 milliarder, ned fra 1,4 milliarder i fjor.

Selv om altså både omsetning og overskudd gikk ned har HP dermed i stor grad klart å opprettholde den positive trenden fra i fjor.

– Det gleder meg å si at HPs snuoperasjon fortsetter i samme spor. I finansåret 2014 har vi stabilisert vår omsetningskurve og styrket våre operasjoner. [...] Det er fremdeles mye igjen å gjøre, men gjennom tiltakene våre, inkludert splittelsen vi kunngjorde i oktober, ligger alt til rette for fremgang i 2015, sa den optimistiske HP-sjefen Meg Whitman i en pressemelding.

Gikk opp på børsen

Som nettstedet Bloomberg melder steg HPs aksjer med 4,1 prosent etter at tallene ble lagt frem på onsdag, og totalt har selskapets aksjeverdi økt med 40 prosent i inneværende år. Dette til tross for at omsetningen var noe lavere enn analytikernes estimater.

Av HPs flere virksomheter var det kun Personal Systems-gruppen, altså PC-avdelingen, som opplevde en oppgang i omsetningen, med 4 prosent. Størst var veksten i salget av bærbare maskiner.

HP har satset stort på innovasjon for å bedre resultatene: Den snodige maskinen «Sprout» lar deg jobbe på nye måter »

Les også
Denne 3D-skriveren bringer teknologien et langt skritt videre
Les også
Denne PC-en lar deg jobbe på helt nye måter
Les også
HP splittes opp i to selskaper
annonse