Tek.no

Nyhet

HP splittes opp i to selskaper

Nytt forsøk på å få fart på utviklingen.

Ken Wolter / Shutterstock.com
6 Okt 2014 13:23

HP er en av mange giganter som har fått kjenne endringene i PC-markedet på kroppen de siste årene. Nå går selskapet til et nytt drastisk skritt for å få pilene til å peke oppover, ved at de deler selskapet opp i to deler, melder Nasdaq.

Dermed skal det vi kjenner som Hewlett-Packard altså skille lag, og de nye selskapene skal hete HP Inc. og HP Enterprise. Samtidig skal målgruppene til de to selskapene bli ulike, slik at de ikke skal tygge på det samme bein.

Skal skille mellom privat- og bedriftmarkedet

Den ene av de to nye selskapene, HP Inc., får i oppgave å beholde hovedfokuset på vanlige forbrukere. HP Inc skal med andre ord fortsette å utvikle PC-er og skrivere for mannen i gata. Selskapets nye administrerende direktør, Dion Weisler, tror dette kommer forbrukerne til gode.

– Som markedsleder for skrivere og personlige systemer, vil et uavhengig HP Inc. bli ekstremt godt posisjonert for å levere innovasjon på tvers av våre tradisjonelle markeder, samt utvide vår ledelse inn i nye markeder som 3D-utskrift og nye databehandlingsopplevelser, uttaler Weisler.

Det andre selskapet, HP Enterprise, skal på sin side rette siktet sitt mot bedriftsmarkedet, og med det levere programvare og maskinvare til både næringsliv og andre offentlige virksomheter. Altså vil de to nye selskapene gjøre sammen jobben som HP gjør i dag, men nå som separerte parter.

Snuoperasjon mot en negativ trend

HP har gjennom det siste året vært igjennom en del opp- og nedturer. Spoler vi tiden tilbake til november i fjor, kunne HP melde om at selskapet var på bedringens vei etter en rekke omstillinger.

Et halvt år senere, nærmere bestemt i slutten av mai, skulle det vise seg at tegnene til bedring var kortvarige. Allerede i 2012 måtte selskapet slanke staben sin med 29 000 ansatte, og mens ytterligere 16 000 ansattes jobber nå stod på spill.

Nå har selskapet gjort et solid grep for å skyte fart i positiv retning. Hvorvidt det blir en suksess eller ikke vil imidlertid tiden vise.

HP lager fortsatt gode bærbare datamaskiner
Les testen av modellen selskapet prøver å yppe seg mot Apple med »
(Kilde: Nasdaq)

Les også
HPs enorme snuoperasjon ser ut til å fungere
Les også
Denne PC-en lar deg jobbe på helt nye måter
Les også
– HP skal lansere en PC med innebygd 3D-skanner og projektor
annonse

Les også