Til hovedinnhold

Denne PC-en lar deg jobbe på helt nye måter

HP lanserer sitt unike PC-konsept «Sprout».

HP

I IT-bransjen blir det å komme opp med innovative konsepter stadig viktigere for å hevde seg i konkurransen, og for litt siden kunne vi melde at PC-giganten HP hadde en spennende oppfinnelse på gang med navnet «Sprout».

Kilder beskrev Sprout som en PC med en innebygd 3D-skanner og projektor som er plassert over hodet på brukeren. Meningen er å både skanne og projisere elementer på arbeidspulten og åpne for helt nye måter å samhandle med PC-en på.

Heldigvis trenger vi ikke lenger å lene oss på anonyme kilder, for nå har HP offisielt dratt sløret av det nye og tilsynelatende innovative produktet sitt.

Foto: HP

Får to berøringsflater

Sprout kan nok best beskrives som en slags alt-i-ett-PC med et ganske spesielt design. Den kommer med en integrert 23-tommers berøringsskjerm med en oppløsning på 1920 x 1080 piksler og 10 berøringspunkter.

Integrert i kabinettet er også en 3D-skanner og projektor som stikker ut over skjermen, og under skjermen befinner det også en fiffig nyvinning. Der ligger nemlig en «berøringsmatte» som HP enkelt og greit har gitt navnet «Touch Mat». Vanlig tastatur følger dog også med.

Matten ligner på en forvokst musmatte og har en størrelse på 20 tommer med innebygget trykksfølsomhet. Ved hjelp av projektoren, som for øvrig har en oppløsning på 1024 x 767 piksler, fungerer denne matten som en sekundær skjerm du kan bruke sammen med hovedskjermen til å utveksle visuelle elementer.

Brukeren kan for eksempel enkelt sende bilder fra hovedskjermen til berøringsmatten med enkle bevegelser, og dermed kan man bruke matten som et slags arbeidsbrett hvor man kan flytte rundt på bildene, endre størrelse og så videre. Hensikten er å gjøre utformingen av for eksempel presentasjoner så sømløst som mulig.

Potent maskinvare

Berøringsmatten fungerer også som underlaget til skanneren. For å skanne et objekt plasseres det midt på matten, og deretter kan bildet av objektet kjapt integreres i verket du arbeider med. Skanningen foretas av et RealSense 3D-kamera fra Intel, og maskinen har også et høyoppløst kamera på 14,6 megapiksler.

På toppen av dette byr Sprout også på brukbar PC-innmat. Den leveres med Intel Core i7 4790S-prosessor på 3,2 GHz, maksimalt 16 GB minne, et skjermkort av typen GeForce GT 745A med 2 GB videominne og en hybriddisk på 1 TB.

Sprout er lagt for salg i USA til en pris på 1900 dollar, altså rundt 12 500 kroner. Norsk pris og tilgjengelighet er ennå ikke kjent. For mer informasjon kan du besøke HPs produktside, og se også video under for en demonstrasjon.

3D-kameraer er i ferd med å bli trendy: Nå skal kameraene inn i både nettbrett og bærbare PC-er (Ekstra) »

Mer om
annonse