Til hovedinnhold

Heder og ære

Gulltasten 2008 gikk av stabelen 30. oktober, et arrangement som samlet den norske mobilbransjen under ett og samme tak, for å hylle produsenter og operatører som har utmerket seg det seneste året. I tillegg ble prisen Årets Hederspris delt ut. Mediehuset Digital og Mobilen.no stod bak arrangementet, mens juryene bestod av connaisseurs innen den norske mobilbransjen, deriblant eksperter og journalister fra ulike medier og leverandører.
Det er tydelig at vinnerne verdsetter prisene de har vunnet på Gulltasten høyt. Vi har snakket med noen av dem.

Uventet å vinne

Prisen for Årets Operatør gikk til en operatør som i år har lansert flere spennende abonnementskonsepter, som opplever vekst i kundemassen og som har befestet seg som Norges tredje største operatør. Nemlig Tele 2.

- Vi er svært glade og stolte over å vinne denne prisen. Vi har jobbet hardt og langsiktig med å etablere riktige abonnement som passer for alle våre kundegrupper, samtidig som vi hele tiden har jobbet for å holde ringeprisene i det norske markedet på et rimelig nivå. Utmerkelsen som Årets Operatør opplever vi som en bekreftelse på vår posisjon som den tredje største - og ikke minst folkets operatør, sier administrerende direktør Haakon Dyrnes til Mobilen.no

- Vi må vel kunne innrømme at prisen kom litt overraskende. Ikke fordi vi ikke mener at vi har fortjent den, men fordi vi ser at det er mange flinke og solide aktører i et tøft marked, legger han til.
Se bildene fra Gulltasten 2008 her!

Motiverende pris

Tele 2 danket ut One Call, Telenor, Netcom og MTU – som også var nominert av juryen i kategorien Årets Operatør. Dyrnes sier at Gulltasten-prisen gir selskapet motivasjon til å fortsette arbeidet fremover, og være en sterk utfordrer til Telenor og Netcom.
 

- Dette er et flott arrangement som synliggjør mye av det gode arbeidet som gjøres i telekombransjen. Prisen som Årets Operatør er motiverende å strekke seg etter. For vår del gjelder det nå å holde posisjonen, ved fremdeles å utfordre de store både på kvalitet og på pris. For kunden er det viktig å holde kontakt med venner og bekjente – og å vite hva de må betale for det. Dette skal vi i Tele 2 fortsette å jobbe for, avslutter Dyrnes.

Sony Ericsson vant tre priser

Når det gjelder mobiltelefoner, var det en rekke priser som skulle deles ut. Mobilprodusenten Sony Ericsson stakk av med seieren for Årets Kameramobil, Årets Musikkmobil og Årets Businessmobil.

(Artikkelen fortsettes.)


Sony Ericsson stakk avgårde med tre priser under Gulltasten 2008.

- Vi er svært begeistret for alle tre prisene men det var spesielt morsomt å få årets businessmobil for X1, sier National Account Manager Erik Sandsmark i Sony Ericsson til Mobilen.no

- Årets kameramobil var den prisen vi var mest optimistisk til å få, samtidig er dette en svært viktig pris for oss. Vi har jo jobbet målbevisst for å bli oppfattet som ledende på Walkman og Cybershot, og har siden 2002 hatt en ledende posisjon i disse segmentene, legger han til.

Uenige lesere

Mange av våre forumdeltakere har uttrykt sin misnøye med at Sony Ericsson Xperia X1 vant i kategorien Årets Businessmobil, både fordi den nettopp har kommet i salg i butikkene, og fordi den ikke nødvendigvis kan kalles en ren ”businessmobil”. Nokia E71 og E66 – som også var nominert – har blitt nevnt som mer aktuelle kandidater i denne kategorien av våre lesere.

- Gi meg en eneste grunn til at X1 ikke er en businessmobil, svarer Sandsmark kontant.

Personlig pris

Den eneste prisen som ikke går til en produsent eller operatør, er Årets Hederspris. I år ble Gulltasten-vinneren i denne kategorien dekningsdirektør Bjørn Amundsen i Telenor. Juryen ga følgende begrunnelse for at nettopp Amundsen fortjente å vinne denne prisen:

 
Årets hederspris går til Bjørn Amundsen i Telenor. En person som er veldig godt kjent i denne bransjen. Amundsen er nesten religiøst opptatt av mobildekning og har mye av æren for at Telenor har et så godt nett. Få personer har den samme geografikunnskapen om vårt langstrakte land, og kan konkurrere med hvilken som helst GPS. Han vet om det er mobildekning helt ned på enkeltadresser, og kan i noen tilfeller fortelle de som bor der om de har best dekning i stua eller på soverommet. Med over 200 reisedager i året blir det blir mye bilkjøring, men han har selskap av mellom 10 og 15 aktive mobiltelefoner. På tross av reisevirksomheten er Bjørn Amundsen alltid meget tilgjenglig.

(Artikkelen fortsettes.)


Bjørn Amundsen fra Telenor stakk av med Årets Hederspris på Gulltasten 2008.

 

- Jeg ble virkelig ”tatt på senga”. Det er kjempegøy å få en personlig pris – den eneste på Gulltasten faktisk. Det er ganske mye arbeid i det jeg gjør, og det er mer enn en jobb, det er en livsstil. Dette synes jeg var veldig hyggelig, sier hovedpersonen selv til Mobilen.no.
 

”Ingen tvil om at Gulltasten-juryen dette året har funnet en meget god og verdig vinner av hedersprisen,” skriver Trond Heggelund i Mobile Business Magazine.

Fikk besøk av ordføreren

Telehuset Solheimsviken i Bergen vant prisen for Årets Forhandler, og ble også personlig gratulert av ordfører Gunnar Bakke. Butikken har opplevd god vekst i driftsmargin i år, og har i tillegg et godt og oppdatert mobilsortiment, samt god kundebehandling.

- I Bergen er de i fyr og flamme for at Telehusets avdeling Solheimsviken ble kåret til årets forhandler, sier marketingsjef privat Morten Bergesen i Telehuset til Mobile Business Magazine.

Sammenlagt liste over vinnerne:

Årets Mobil – Apple Iphone 3G

Årets Multimediemobil – Nokia N96

Årets Musikkmobil – Sony Ericsson W980

Årets Kameramobil – Sony Ericsson C905

Årets Designmobil – HTC Touch Diamond

Årets Businessmobil – Sony Ericsson Xperia X1

Årets Tilbehør – Sennheiser BW900

Årets Forhandler – Telehuset Solheimsviken

Årets Nettforhandler – Telenor.no

Årets Operatør – Tele2

Årets Operatørtjeneste – Telenor Mobilt Bredbånd – Fri Bruk

Årets Innholdstjeneste – Netcom MMS 2 Facebook

Årets Nyvinning – Apple Iphone 3G

Årets Kundeservice – Telenor

Årets Hederspris – Bjørn Amundsen, Telenor

Mer om
annonse