Nyhet

Video på mobilen blir mer populært

I en amerikansk undersøkelse foretatt av Nielsen kommer det fram at videounderholdning på mobilen har økt den siste tiden. I andre kvartal i 2008 brukte en gjennomsnittlig amerikansk mobilbruker tre timer og ett kvarter per måned på å se videoer på mobilen. I tredje kvartal har imidlertid tallet steget med 22 minutter i gjennomsnitt.

Det kommer frem av resultatene at menn er mer ivrige på å ta i bruk mobilen til å se videoinnhold enn kvinner.

Bedre videomobiler

Det finnes nå flere mobiltelefoner som egner seg relativt godt til å se videoer på, først og fremst på grunn av at skjermen er stor. Iphone-brukere har blitt vandt til å laste ned – og se – videoinnhold på mobilen, fordi dette er lett tilgjengelig via Appstore.

Trenden med at det blir mer populært å se video på mobilen kan også komme mobil-TV til gode. Her til lands lanserer selskapet Norges Mobil-TV prøvesendinger på nyåret via DMB-teknologi, mens mobiloperatørene utforsker hvilke muligheter som finnes for å kunne tilby mobil-TV til kundene.

Seksti kanaler til mobil

I Frankrike vil operatøren Orange lansere hele 60 kanaler for mobil-TV, i høyere oppløsning enn det som har vært vanlig, ifølge Engadgetmobile. Dette er mobil-TV via mobilnettet, og 20 av kanalene vil være fritt tilgjengelig for alle kunder.

Du må imidlertid ha en kompatibel mobiltelefon for å ta i bruk mobil-TV-applikasjonen til Orange. Det ryktes at den første mobiltelefonen som får støtte for applikasjonen er LG Secret KF757.

Les også
Og navnet er… MiniTV
Les også
Nesten 50 prosent vil ha mobil-TV
Les også
En halv milliard ser mobil-TV i 2013
Les også
Mobil-TV-tjeneste døpes av deg
Les også
Dette er mobil-TV
Les også
Norges Mobil-TV får konsesjon
Les også
Mange mobil-TV-kanaler
Les også
Se Bruce Lees blodferske Nokia-video
Les også
Liten interesse for mobil-TV
Les også
Ta full HD-video på mobilen
Les også
Avslører nye funksjoner ved mobil-TV
Les også
Nye videobriller fra Carl Zeiss
Les også
Sammen om Norges mobil-TV
annonse