Til hovedinnhold

Video på mobilen blir mer populært

I en amerikansk undersøkelse foretatt av Nielsen kommer det fram at videounderholdning på mobilen har økt den siste tiden. I andre kvartal i 2008 brukte en gjennomsnittlig amerikansk mobilbruker tre timer og ett kvarter per måned på å se videoer på mobilen. I tredje kvartal har imidlertid tallet steget med 22 minutter i gjennomsnitt.

Det kommer frem av resultatene at menn er mer ivrige på å ta i bruk mobilen til å se videoinnhold enn kvinner.

Bedre videomobiler

Det finnes nå flere mobiltelefoner som egner seg relativt godt til å se videoer på, først og fremst på grunn av at skjermen er stor. Iphone-brukere har blitt vandt til å laste ned – og se – videoinnhold på mobilen, fordi dette er lett tilgjengelig via Appstore.

Trenden med at det blir mer populært å se video på mobilen kan også komme mobil-TV til gode. Her til lands lanserer selskapet Norges Mobil-TV prøvesendinger på nyåret via DMB-teknologi, mens mobiloperatørene utforsker hvilke muligheter som finnes for å kunne tilby mobil-TV til kundene.

Seksti kanaler til mobil

I Frankrike vil operatøren Orange lansere hele 60 kanaler for mobil-TV, i høyere oppløsning enn det som har vært vanlig, ifølge Engadgetmobile. Dette er mobil-TV via mobilnettet, og 20 av kanalene vil være fritt tilgjengelig for alle kunder.

Du må imidlertid ha en kompatibel mobiltelefon for å ta i bruk mobil-TV-applikasjonen til Orange. Det ryktes at den første mobiltelefonen som får støtte for applikasjonen er LG Secret KF757.

Mer om
annonse