Microsoft stuper på børsen

Opplevde det største fallet i aksjeverdi på 13 år

I lys av det stadig fallende PC-salget har Windows-leverandøren Microsoft den siste tiden måttet kjempe hardere for å hevde seg i markedet, noe som blant annet har resultert i store omstillinger i selskapet.

Microsofts noe kinkige situasjon gjenspeiles nå også for alvor på børsen. Som nettstedet Cnet skriver ble sist fredag en heller forstemmende dag for selskapet.

Verste på 13 år

Etter at børsen stengte denne dagen var aksjeverdien til Microsoft redusert med hele 32 milliarder dollar, noe som tilsvarer 11 prosent av den totale verdien til selskapet. Dette er den største nedgangen på én dag selskapet har opplevd siden år 2000.

Den svarte dagen kom til tross for at Microsoft offentligjorde høyst brukbare inntjeningstall for fjerde finanskvartal nylig. Selskapet hadde en økning i total inntjening på 10 prosent, og satt igjen med et overskudd på rett under 5 milliarder dollar. Til sammenligning hadde Microsoft et tap 492 millioner dollar i samme kvartal i fjor.

Likevel klarte altså ikke selskapet å leve opp til forventningene til Wall Street, mye på grunn av den noe labre mottakelsen til både Windows 8 og nettbrettet Surface, som har sådd tvil om hvorvidt Microsoft vil klare seg videre.

Flere er også usikre på om Steve Ballmers kommende endringer vil hjelpe. En analytiker fra rådgivningsselskapet Nomura Securities sendte fredag ut et notat til klienter hvor han blant annet peker på at omorganiseringen ikke møter utfordringene som nettbrett og smarttelefonene representerer.

I mellomtiden prøver Microsoft å forbedre Windows 8: Windows 8.1 vil blant annet får bedre 4K-støtte »

(Kilde: Cnet)

Les også
Endelig er HP på bedringens vei
Les også
Microsoft spådde fremtiden i år 2000 – gjorde ingenting
Les også
En fjerdedel av Apples overskudd er borte
Les også
Microsoft blånekter for NSA-samarbeid
Les også
Neste Windows 8 skal få bedre 4K-støtte
Les også
Microsoft velter om hele selskapet
Les også
Microsoft låser nye spill til Windows 8.1 og Xbox One
Les også
Microsoft planlegger store omstillinger
annonse