Til hovedinnhold

Microsoft velter om hele selskapet

Nå skal PC- og mobilsystemet lages sammen.

Microsoft

At Microsoft planla store strukturelle endringer i selskapet har vært kjent en stund allerede, men nå er endelig katta ute av sekken.

Administrerende direktør Steve Ballmer har avslørt planene til den amerikanske IT-giganten, og omstillingene går som ventet ut på å tilpasse Microsoft til en hverdag der PC, nettbrett og mobil i stadig større grad har blitt forent til ett. AllThingsD har nå gjengitt Microsofts interne notater om prosessen.

Sjefer bytter stillinger

Sjefen for den tidligere avdelingen for Windows Phone, Terry Myerson, går nå over til å lede en helt ny avdeling for operativsystem – inkludert Windows for PC og Xbox. Den nå tidligere Windows-sjefen Julie Larson-Green går derimot over til lederstillingen innenfor utvikling av maskinvare, som Surface-serien.

Avdelingen for nettsky og bedrift skal ledes av Satya Nadella, og denne gjengen skal passe på og utvikle teknologien bak datasentre, databaser og andre bedriftrelaterte emner.

Se hvordan et toppmoderne datasenter fungerer »

Eric Rudder fortsetter imidlertid som sjef for forskningsbyrået til Microsoft, mens markedsføringsavdelingen får Tami Reller som leder. Hun var tidligere økonomisjef for Windows.

Alt i ett

Forandringene skal ifølge Ballmer gjøre Microsoft bedre rustet til å innovere mer effektivt, og han skriver følgende i et internt memo:

– Vi vil arbeide for en enkel opplevelse for alt som betyr noe i livet til en person. Én opplevelse, ett selskap, én læringskurve, ett sett med apper og én personlig samling med underholdning, bilder og informasjon overalt, skriver han.

Han peker videre til at Microsoft vil gi forbrukere en sammenhengene opplevelse på tvers av alle plattformer. Det Microsoft nå effektivt gjør er å strukturere selskapet på en lignende måte, ved at utviklingen av Windows for PC og nettbrett skjer i samme avdeling som utviklingen av systemet for mobiler og spillkonsoller.

– Microsoft har en klar mulighet til å tilby forbrukere en sammenhengende opplevelse på tvers av alle sider ved livene deres, enten skjermen er liten og bærbar, en telefon, et nettbrett, eller en 85-tommer eller andre skjermer og enheter vi ikke har begynt å forestille oss ennå, skriver Ballmer.

Les hele memoet til Steve Ballmer hos AllThingsD.

Om ikke lang tid skal selskapet under denne formen lansere et nytt operativsystem:
Her er nyhetene i Windows 8.1 »

(Kilder: AllThingsD via Gizmodo)

annonse