Til hovedinnhold

Microsoft planlegger store omstillinger

Skal bli bedre rustet i kampen mot Apple og Google.

Microsoft

Med operativsystemene Windows 8 og Windows Phone, samt satsingen på nettskyen og egen maskinvare, har Microsoft virkelig forsøkt å hevde seg i kampen mot rivaler som Apple og Google.

Ifølge nettstedet AllThingsD skal det amerikanske selskapet, med administrerende direktør Steve Ballmer i spissen, nå foreta viktige omstillinger i møtet med den nye teknohverdagen. Målet er tettere integrasjon mellom selskapets ulike produkter.

Gårsdagens teknologi

Steve Ballmer.Foto: Microsoft

En vesentlig del av Microsofts inntekter stammer fra det den danske nettsiden Recordere kaller «gårsdagens teknologi», og Microsoft har selv gått ut og sagt at PC-en er død.

Morgendagens IT-forbruk ser ut til å dreie seg mer og mer rundt smarttelefoner og nettbrett, og en sømløs bruk mellom ulike plattformer. Det er her de nye omstillingene i Microsoft, hvis nyheten om dem viser seg å være sann, kommer inn i bildet.

Firedelt selskap

Mellom den 26. og 28. juni går Microsofts utviklerkonferanse Build av stabelen i San Francisco. Her skal neste utgave av Windows 8, Windows 8.1 vises fram, og i tillegg er det ventet at de nye planene for selskapet offentliggjøres.

AllThingsD hevder at Steve Ballmer har planer om å omstrukturere Microsoft til fire avdelinger med følgende fokusområder:

  • Windows og Windows Phone
  • Bedriftsprogramvare
  • Applikasjoner og tjenester
  • Maskinvare
Windows Phone deler mange fellestrekk med Windows 8.Foto: Vernon Chan / Wikimedia Commons

Tettere integrasjon

Operativsystemene Windows og Windows Phone er basert på samme teknologi, men utviklerne hos Microsoft må fremdeles bruke ekstra tid og krefter på å få apper og programmer til å fungere på begge plattformene.

En tettere integrasjon mellom disse operativsystemene er derfor noe vi muligens kan vente oss, og noe som gir mening i lys av Microsofts økte satsing på den sømløse IT-hverdagen de kaller PC Plus.

Nervøse sjefer

Den kommende omstruktureringen av Microsoft har etter sigende gjort mange sjefer i selskapet nervøse. Ballmer har kun rådført seg i begrenset omfang med den brede ledergruppen, og har i stedet jobbet tett med en mindre gruppe med Microsoft-topper.

I klartekst betyr dette at mange ledere har blitt utelatt fra å ta eller påvirke avgjørelser i forbindelse med Ballmers framtidsplaner for selskapet de jobber i – noe flere angivelig skal være ukomfortable med.

Hva Microsoft virkelig ser for seg i framtiden må vi antakelig vente til onsdag eller senere for å se detaljene om.

En oppgradering av Windows er på trappene:
Microsoft avslører detaljer om Windows 8.1 »

(Kilder: AllThingsD via Recordere)

annonse