Nyhet

En fjerdedel av Apples overskudd er borte

Det er bedre enn hva mange fryktet.

Mange IT-aktører opplever stadig tøffere tider, og nylig kunne vi for eksempel skrive om at traveren Microsoft ble utsatt for en ganske brutal dag på børsen.

Heller ikke erkekonkurrenten og pengemaskinen Apple er fritatt for den turbulente utviklingen på markedet. I natt kunngjorde selskapet kvartalstallene, og til tross for et kraftig redusert overskudd ble ikke perioden på noe måte katastrofal.

Over forventningene

For Apples tredje finanskvartal, som endte 29. juni, gikk overskuddet ned med cirka 22 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. I penger betyr dette at fortjenesten for perioden gikk fra 8,8 milliarder dollar i 2012 til 6,9 milliarder dollar i år.

På børsen tilsvarer dette et overskudd på 7,47 dollar per aksje. Analytikerne på Wall Street hadde imidlertid ikke regnet med mer enn 7,32 dollar per aksje i overskudd, noe som altså betyr at Apple overgikk forventingene til tross for nedgangen, skriver Wall Street Journal.

Videre gikk de totale inntektene til selskapet opp med 0,9 prosent i forhold til samme kvartal i fjor, til 35,32 milliarder dollar. Dette tallet slo også forventningene til Wall Street, som lå på 35,02 milliarder dollar.

Rekordsalg av iPhone

På bakgrunn av dette hadde Apples aksjer steget med 2,7 prosent etter at børsen stengte på tirsdag.

Det er primært iPhone-salget som er grunnen til at tallene ble bedre enn forventet. Apple satte nemlig kvartalsrekord i antall solgte iPhone-enheter, med 31,2 millioner. Tallet for samme kvartal i fjor lå på 26 millioner telefoner.

Ellers gikk salget av både iPad, Mac og iPod ned, sistnevnte med hele 32 prosent. iPad-salget gikk fra 17 millioner til 14,6 millioner, mens Mac-salget ble redusert fra 4 millioner til 3,8 millioner enheter.

Apple slapp nylig en helt ny og unik Mac:
Se bilder og video av den nye kraftpluggen »

(Kilder: Wall Street Journal, Pressemelding)

Les også
Endelig er HP på bedringens vei
Les også
PC-kjempen har hatt et giantisk fall
Les også
Apple kåret til årets merke
Les også
Netflix med millioner av nye brukere og digert overskudd
Les også
Apple har blitt hacket
Les også
Microsoft stuper på børsen
Les også
Hevder neste Apple TV kan fjerne TV-reklame
Les også
Apples Mac-salg stuper
Les også
Apples resultat skuffer
Les også
Apple doblet fortjenesten på ett år
annonse