Daimler lanserer konkurrent til Teslas «husbatteri»

Mercedes-produsenten vil også ha en del av den nye kaken.

Etter en del ubekreftede, men ganske presise, rykter på sosiale medier dro Tesla omsider av sitt «husbatteri»-konsept i begynnelsen av mai, kalt Powerwall. Allerede nå har det dukket opp et produkt som tilsynelatende vil bli en direkte konkurrent til Powerwall.

I en pressemelding kunngjør nemlig den kjente bilprodusenten Daimler uten stor fanfare at de også har utviklet et batteri i samme gate som Tesla sitt. Batteriet er lagt ut for bestilling allerede nå og skal formelt vises frem på den kommende Intersolar-messen i München.

Gir opptil 20 kilowattimer

Batteriet er designet både for industriell og privat bruk. Hver enkelt batterimodul har en kapasitet på 2,5 kilowattimer, og man kan kombinere opptil åtte moduler for en samlet kapasitet på 20 kilowattimer.

Daimler-batteriet blir en direkte konkurrent til Teslas Powerwall-batteri, her avbildet. Foto: Tesla Energy

Om man sammenligner med Teslas Powerwall-batteri kommer dette i to utgaver; ett med en kapasitet på 7 kilowattimer og det andre med 10 kilowattimer. Også Tesla-batteriene kan settes sammen for å få større samlet kapasitet.

Populære produkter

Ellers er Daimlers batteri altså også ment å lagre ubrukt overskuddsenergi fra solcellepaneler, og ifølge selskapet skal produktet møte de aller høyeste sikkerhets- og kvalitetsstandardene. Utover dette foreligger det ennå ikke så mange flere detaljer om Daimlers nye husbatterier.

Å komme inn på dette nye markedet er nok for øvrig klokt av Daimler. Som blant andre The Verge meldte i begynnelsen av mai opplevde Tesla enorm etterspørsel etter sitt husbatteri, med 38 000 forhåndsbestillinger umiddelbart etter avdukingen av produktet.

Daimler har også andre store planer på gang: Sammen med Qualcomm skal de revolusjonere bilteknologien »

Les også
Nå kan solcellepanelene bli mye mer effektive
Les også
Foreslår straffeskatt for folk som lagrer strøm hjemme
Les også
Tesla-grunnleggerens supertog kan bli «gratis» å bruke.
Les også
Slik skal Daimler og Qualcomm revolusjonere bilteknologien
Les også
Dette er Teslas nye «husbatteri»
Les også
Tesla vil at hjemmet ditt skal gå på batterier
annonse