Til hovedinnhold

OCZ kjøpes opp av Toshiba

– Dette var det beste vi kunne håpet på.

I kjølvannet av OCZ' interne forvirring om hvor mye penger de har tjent, kunne vi forrige uke melde at Toshiba snuste på å kjøpe hele selskapet. I dag kunngjorde OCZ i en pressemelding at en overtakelsesavtale med Toshiba har blitt underskrevet.

Toshiba overtar dermed en vesentlig del av den amerikanske SSD-produsenten, som går inn i en såkalt «kapittel 11-konkurs». Denne konkurstypen innebærer for OCZ' del at selskapet ikke blir plukket i biter og solgt unna – en såkalt «kapittel 7-konkurs» – men at det istedet fortsatt kan bli kontrollert av sin egen ledelse.

Friske penger og flere minnebrikker

Under avtalen som er inngått vil Toshiba betale 35 millioner dollar, drøyt 214 millioner kroner, for hele OCZ sin SSD-virksomhet. Samtidig stiller de opp med finansiering og NAND-minne for å sikre at driften kan fortsette som normalt, mens den juridiske prosessen rundt salget og konkursen avvikles.

I pressemeldingen heter det at oppkjøpet vil gi Toshiba tilgang til både OCZ' merkevare og salgskanaler, så vel som selskapets proprietære kontrollere, fastvare og programvare. De ansatte ser også ut til å få beholde jobben, da Toshiba visstnok også ønsker seg lagene som er ansvarlige for å få SSD-løsningene ut på markedet.

– Vi er svært glade for å få denne muligheten. Kombinasjonen av vår ledende posisjon innen NAND-minne og OCZ' ekspertise på SSD-er vil la oss styrke vår egen SSD-virksomhet, uttaler Toshibas visepresident Seiichi Mori.

– Det beste vi kunne håpet på

OCZ er selv litt mer avmålt i sin begeistring, og påpeker at selskapet har vært gjennom noen temmelig harde tider.

– Det siste året har OCZ håndtert en rekke problemer som har presset selskapets kapitalstruktur og forretningsmodell, noe som har utgjort en utfordring til kortsiktig lønnsomhet. Kombinasjonen av begrenset tilgang på NAND-minne og kreditt har gått ut over vår evne til å tilfredsstille kundenes krav. Dette har, sammen med økende prispress, bidratt til våre pågående tap, uttaler OCZ' administrerende direktør Ralph Schmitt.

Han sier selskapet har gjennomført en kompleks etterforskning, flere omstruktureringer og en omarbeiding som har gått over flere år – noe som har lagt betydelig press på kravet til arbeidende kapital.

Direktøren forteller også at de har arbeidet hardt for å få til et partnerskap med Toshiba, og tror dette resultatet er det beste de kunne håpet på å få til under de rådende omstendighetene. Oppkjøpsavtalen har blitt godkjent av styret i OCZ, og det er ventet at salget vil være fullbyrdet i løpet av de neste to månedene; så sant den godkjennes av skifteretten.

For bare halvannet år siden så det langt lysere ut for OCZ:
OCZ håvet inn på SSD-er i første kvartal av regnskapsåret 2013 »

(Kilde: Pressemelding)

Les også
Nå er den tidligere SSD-kjempen OCZ relansert
Les også
OCZ bankerott – Toshiba vil kjøpe opp
Les også
OCZ kan bli kastet ut av børsen
Les også
Girer ned produksjonen av SSD-minne
Les også
Toshiba slipper SSD-er med verdens minste minne
Les også
OCZ kjøper seg opp innen SSD
annonse