Til hovedinnhold

Toshiba slipper SSD-er med verdens minste minne

Har krympet produksjonteknikken til 19 nanometer.

Mens Corsair viste frem en ny SSD-serie med helt ny kontroller på Computex, kan Toshiba kontre med en helt annen type nyhet. De har nemlig klart å produsere sine første SSD-er med 19 nanometers NAND-minne, en forminskning fra dagens 25 nanometer.

I praksis gjør dette at det er plass til flere minneceller på samme flate som tidligere, som gjør at det er mulig å øke kapasiteten mens produksjonskostnadene forblir like. En slik forbedring vil antageligvis lede til lavere priser for sluttbrukerne.

Mange valg

THNSNF-SSD-ene, som er navnet de nye modellene bærer, vil komme i to ulike serier i 2,5-tommerstørrelsen, med tykkelse på 9,5 og 7 millimeter. Hver av seriene vil komme i 64- 128- 256- og 512 GB-versjoner, og skal ha sekvensiell leseytelse på 524 MB/s og skriveytelse på 461 MB/s. IOPS-verdiene oppgis til 80 000 ved lesing og 35 000 ved skriving.

Dette er Toshibas første SSD-serie som støtter SATA 6 Gb/s-grensesnittet, og ifølge selskapet selv er ytelsen til de nye SSD-ene dobbelt så bra som deres tidligere SSD-er. Kontrolleren som sitter i SSD-ene er også laget av Toshiba.

Det japanske selskapet vil også slippe SSD-er med mSATA-kobling med kapasitet fra 64- til 256 GB, som hovedsakelig er ment for ultraportable datamaskiner.

Ny TRIM

Toshibas nye SSD-er vil også benytte seg av en ny type TRIM-funksjon, kalt Deterministic Zeroing TRIM. Dette er en funksjon som ser ut til å foreløpig kun være støttet i Windows 8, men vil også være å finne i kommende Linux-distribusjoner. Det er har fortsatt ikke kommet så mye håndfast informasjon om hva som skiller Deterministic Zeroing TRIM fra dagens versjoner, annet enn at det skal være enda smartere ved å identifisere datablokker som er markert for sletting, og gjenbruke dem.

Vi er på Facebook!

De nye SSD-ene forventes å være på markedet i august, men noen pris er fortsatt ikke oppgitt.

(Kilde: Toshiba)

annonse