Nyhet

OCZ bankerott – Toshiba vil kjøpe opp

SSD-produsentens aksjekurs stupte 75 prosent onsdag.

Etter en god start på året fikk SSD-produsenten OCZ en veritabel kalddusj når regnskapstallene for 2012 skulle leveres inn. Surr i regnskapet førte til at selskapet kunne bli kastet av børsen – det er nemlig en fordel for aksjonærene å vite om et firma tjener penger eller ikke.

Som om ikke det regnskapsmessige feilskjæret var nok, har OCZ også slitt med knappe leveranser av minnebrikker til sine produkter. I takt med utilfredsstillende salg og dertil fallende inntekter har også aksjekursen falt stygt – i løpet av året hadde den sunket med 67 prosent. I går opplyste derfor OCZ om at de ville begjære seg selv konkurs med mindre de fikk til en avtale med Toshiba om overtagelse av selskapets verdier.

Dette utløste naturligvis nok et ras på børsen. Aksjen gikk da videre ned fra 63 til 16 cent, eller et fall på ytterligere 75 prosent.

Avtalen godt på vei

I pressemeldingen som gikk ut i forbindelse med den planlagte konkursen, kunne altså OCZ opplyse om at japanske Toshiba er frampå for å overta bedriftens ressurser.

De to partene skal allerede være relativt enige om betingelsene for et oppkjøp, som også innbefatter det å beholde bedriftens verdi og ikke minst ansatte. Men ingenting er sikkert, så det er fremdeles en mulighet for at OCZ må gjennom en langt mer ødeleggende konkurs.

For halvannet år siden så det lysere ut for OCZ:
Seagate-rykter sendte aksjekursen i taket >>>

Kilder:
Barron's blogs: Tech Trader Daily
Pressemelding

Les også
Nå er den tidligere SSD-kjempen OCZ relansert
Les også
OCZ kjøpes opp av Toshiba
Les også
Oppkjøpsrykter sender aksjekursen til OCZ i taket
Les også
OCZ smir mens jernet er varmt
Les også
OCZ kjøper seg opp innen SSD
Les også
Nå er minnemodul-produksjonen avsluttet
annonse